Županijski osmaši, njih dvjestotinjak, u posjetu Zagrebačkom obrtničkom sajmu

Županijski osmaši, njih dvjestotinjak, u posjetu Zagrebačkom obrtničkom sajmu

Više od dvjesto učenika osmih razreda iz pet osnovnih škola Varaždinske županije posjetilo je u petak, 27.travnja, Zagrebački obrtnički sajam.

Učenici su, zajedno sa ravnateljima svojih škola, Sajam razgledali na poziv Obrtničke komore Varaždinke županije i u suradnji s Varaždinskom županijom, a na Velesajmu su ih dočekali domaćin, predsjednik zagrebačke Obrtničke komore Mirza Šabić i Mario Milak, predsjednik OKVŽ,  a pridružio im se i županijski pročelnik za obrazovanje Miroslav Huđek.

Posjet Zagrebačkom obrtničkom sajmu organiziran je s ciljem promocije obrtničkih zanimanja osmašima, budući da sve manji broj učenika upisuje strukovne škole.

Učenici iz Ivanca, Maruševca, Voće, Klenovnika i Radovana sa zanimanjem su razgledali Sajam i demonstraciju obrtničkih zanimanja, koje su im prezentirali srednjoškolci zagrebačkih strukovnih škola, zajedno sa svojim majstorima.

Sajam su koji dan ranije posjetili i učenici Osnovne škole Novi Marof.

Mario Milak je zadovoljan velikim odazivom učenika na Zagrebački obrtnički sajam. On već dulje vrijeme aktivno sudjeluje u kampanji poziva učenicima da se opredijele za neko od obrtničkih zanimanja.

Učenicima završnih razreda osnovnih škola iznova je poručio:

– Pozivam vas da odaberete neko od obrtničkih zanimanja jer njihova je vrijednost dokazana. Bilo gdje u svijetu da se nađete, vrijedne ruke i sposobnost se priznaju – ističe predsjednik OKVŽ i ponavlja da su obrtnici danas iznova cijenjeni i traženi u društvu.