"Učionica budućnosti" pozvana na Zagrebački Obrtnički sajam

"Učionica budućnosti" pozvana na Zagrebački Obrtnički sajam

Predsjednik Obrtničke komore Varaždinske Županije Mario Milak prisustvovao je svečanom otvorenju Učionice budućnosti u Ivancu, čime je nastavljena suradnja Obrtničke komore, Varaždinske Županije i srednjih škola na promociji obrazovanja za obrtnička zanimanja.

Predstavljena učionica je vrijedna nešto manje od milijun kuna, koje je najvećim dijelom, 720 tisuća kuna, platila Varaždinska županija. Ministarstvo je u projektu sudjelovalo sa 144 tisuća kuna dok je sama škola sufinancirala preostalih 110 tisuća kuna.

Cilj samoga projekta je bio stvoriti poticajno i motivirajuće okruženje za učenje i poučavanje uz mijenjanje uloge pedagogije, tehnologije i dizajna učionice.

Mario Milak je pozvao ravnateljicu Škole i Županiju da ovu jedinstvenu učionicu predstave u okviru Zagrebčkog obrtničkog sajma

– Varaždinska Županija je sasvim sigurno hrvatski lider po uređenosti, opremljenosti i organiziranosti u obrazovanju, čemu svjedoči i ova jedinstvena „Učionica budućnosti“. Želimo da jednako napredno bude i obrazovanje za obrtnička zanimanja. Jer, nužno je mijenjati i percepciju o tome što znači biti obrtnik u današnje vrijeme, koliki je značaj strukovnih zanimanja i koliko su ona neophodna u društvu – rekao je predsjednik Milak i naglasio ono o čemu se u zadnje vrijeme intenzivno razgovara u obrtničkim i gospodarskim krugovima.

– U mladim ljudima koji su na pragu odluke o izboru srednjoškolskog obrazovanja treba probuditi interes za izbor strukovnih zanimanja upravo kroz iskazivanje važnosti tih zanimanja, omogućiti im obrazovanje na višim razinama i uopće otkloniti uvjerenja , da se u ta zanimanja upisuju učenici s lošijim rezultatima u školovanju. Zbog svega toga je potrebno da se u procesu srednjoškolskog obrazovanja  omogući i tim učenicima upoznavanje, savladavanje i primjena suvremenih tehnologija i tako im se pruže realne šanse za uključivanje u svjetske trendove“