3. Zagrebački obrtnički sajam od 25. do 27. travnja

3. Zagrebački obrtnički sajam od 25. do 27. travnja

Ovogodišnji Zagrebački obrtnički sajam, treći po redu, održava se od 25. do 27. travnja na Zagrebačkom velesajmu.

Sajam predstavlja promociju obrtničkih zanimanja među mladim generacijama s ciljem što većeg broja upisa učenika u strukovne škole. 

Osmoškolci organizirano dolaze na Sajam gdje im se prezentirajustrukovna zanimanja, a lani je Sajam posjetilo više od 3000 učenika osnovnih škola.

Uz prezentaciju strukovnih zanimanja, na Zagrebačkom obrtničkom sajmu se održavaju i obrtničke manifestacije, koje su na prva dva izdanja bile odlično prihvaćene od strane izlagača i posjetitelja – modne revije, frizerski show,revija kozmetičara – Zlatni ruž, cvjećara… te se prezentiraju kratki filmovi o deficitarnim obrtničkim zanimanjima.

Mirza Šabić, predsjednik zagrebačke Obrtničke komore – suorganizatora Sajma – na zatvaranju prošlogodišnjeg Sajma za ovu je godinu najavio podršku Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Ministarstva poduzetništva i obrta te izrazio nadu u potporu Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, kako bi se Sajam dignuo još na veću razinu.

Obrtnička komora Varaždinske županije će i ove godine nastupiti na Zagrebačkom obrtničkom sajmu, a predsjednik Komore, Mario Milak, pozvao je Varaždinsku županiju i Srednju školu Ivanec da u Zagrebu prezentiraju nedavno otvorenu „Učionicu za budućnost“.