Stjepan Šafran dobitnik ovogodišnje Zlatne kune za Životno djelo

Stjepan Šafran dobitnik ovogodišnje Zlatne kune za Životno djelo

U ponedjeljak je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, dodijeljena plaketa Zlatna kuna Hrvatske gospodarske komore, a jednu je osvojio i ugledni poduzetnik iz Varaždinske županije. Zlatna kuna za Životno djelo uručena je Stjepanu Šafranu, osnivaču Metal Producta iz Brezničkog Huma. Riječ je o doajenu hrvatskoga obrtništva i poduzetništva koji je tijekom godina iz jednostavne radionice za preradu metala i strojnu obradu razvio poslovni sustav s tri tvrtke s preko 210 zaposlenih, koje uspješno posluju na hrvatskome, europskome i afričkome tržištu.

Tvrtka Metal Product d.o.o. nastala je razvojem obrtničke radionice koju je 1967. godine osnovao Stjepan Šafran. Danas, ukupna površina proizvodnih hala u sastavu obiteljskog poduzetništva iznosi 13.000 m2, s mogućnošću dodatnog razvoja i proširenja. Dovršenim ulaganjem tvrtka nastavlja sa povećanjem proizvodnje i uvođenjem novih tehnologija.

Moramo spomenuti kako je gospodin Stjepan Šafran jedan od pokretača obnove Hrvatske obrtničke komore, a i sam je bio predsjednik u dva mandata. Tijekom osam godina obnašanja dužnosti predsjednika HOK-a bio je član mnogih tijela državnih institucija i udruga.