Projekt Erasmus+ Master 4.0: Unaprjeđenje majstorskih ispita

Projekt Erasmus+ Master 4.0: Unaprjeđenje majstorskih ispita

Hrvatska obrtnička komora provodi projekt Erasmus+ Master 4.0: Unaprjeđenje majstorskih ispita. Koordinator projekta je Hrvatska obrtnička komora, koja projekt provodi s partnerima iz Hrvatske (Visoko učilište Algebra), Slovenije (Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije), Sjeverne Makedonije (Zanatska komora Skopje, udruga Sretan Život) i Crne Gore (Zanatsko-preduzetnička komora Crne Gore).

Hrvatska i Slovenija imaju višegodišnje iskustvo provedbe majstorskih ispita, dok Sjeverna Makedonija i Crna Gora tek kreću u tom pravcu. U svim državama majstorski ispit ima sličnu strukturu, a sastoji se od 4 dijela: praktičnog dijela, stručno-teorijskog dijela, dijela u vezi gospodarstva i poslovanja te pedagoškog dijela.

S obzirom na navedene sličnosti u provedbi majstorskog ispita, partneri ovog projekta zajednički će raditi na unaprjeđenju kvalitete majstorskog ispita u partnerskim državama.

Projektom Master 4.0 uvodi se potpuno novi pristup u pripremi i provedbi majstorskog ispita. Cilj projekta jest unaprijediti pripremu i provedbu majstorskog ispita unaprjeđenjem ispitnih pitanja i programa te uvođenjem online platforme za pripremu i provedbu majstorskih ispita.

Projekt traje 28 mjeseci, a s provedbom je počeo 1. rujna 2019. Ukupni iznos odobrenih bespovratnih sredstava iznosi 215.870,00 EUR.

Informacije o projektu možete pratiti na web stranici projekta: https://e-majstor.eu/ i na FB stranici: https://www.facebook.com/emajstor.eu