Poziv Obrtničke komore Varaždinske županije na tribinu za poslodavce - obrtnike

Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji sa Hrvatskom obrtničkom komorom i Obrtničkom komorom Varaždin organizira tribinu za poslodavce – obrtnike na kojoj će Ministar rada i mirovinskoga sustava prof. dr. sc. Mirando Mrsić dr.med., prezentirati mogućnost korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja sa posebnim naglaskom na program Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa. Kroz tribinu se želi potaknuti poslodavce iz realnog sektora za bolje korištenje mjera aktivne politike zapošljavanja u budućem zapošljavanju. Posebno se želi potaknuti poslodavce da mladim osobama pruže mogućnost stjecanja radnog iskustva kroz stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa koje poslodavce u financijskom smislu ne košta ništa ali daje društvenu vrijednost obrtu, te osigurava da kroz ovaj instrument razvija vlastite buduće kadrove.

Sadržaj tribine:

– Prezentacija mjera aktivne politike zapošljavanja, s naglaskom na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa i mogućnosti zapošljavanja nakon SOR-a;

– Ponuda radne snage, naglasak na mladima;

– Izvori financiranja

– Rasprava, pitanja i odgovori  

Tribina će se održati 30.9.2015. godine u 11 sati u prostorima Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, Varaždin, Ivana Kukuljevića 13/II. Pozivaju se svi zainteresirani poslodavci – obrtnici da prisustvuju tribini. Radi ograničenog broja sudionika na tribinu se potrebno prijaviti putem sljedećih e-mailova: jasenka.hutinski@hzz.hr, blazenka.pajtlar@hzz.hr ili putem slijedećih telefona: 042 401516 (Jasenka Hutinski), 042 401506 (Blaženka Pajtlar) najkasnije do 24.9.2015. godine.