Održan 7. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta GRAPOSEXPO 2016.

Održan 7. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta GRAPOSEXPO 2016.

 

U susjednoj Bosni i Hercegovini, u mjestu Gračanice, održan je 7. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta – GRAPOSEXPO. Sajam se održavao od 19. do 22. travnja 2016. godine. na Sajmu su sudjelovali obrtnici i poduzetnici čija je djelatnosti obrada metala i proizvodnja proizvoda od metala, prerada drva, proizvodnja ambalaže od drva i plastike, prerada plastičnih masa, prerada gume, sektor građevinarstva, proizvodnja opreme za poljoprivredu, šumarstvo, hidraulika i pneumatika. Također  je održana i izložba starih i umjetničkih zanata, prezentacija poslovnih zona u općini Gračanica, te međunarodne izložba u organizaciji obrtničkih i gospodarskih komora s prezentacijom programskih aktivnosti i članova.

Za vrijeme održavanja sajamske manifestacije bili su organizirani stručni skupovi i poslovni susreti na temu aktualnih gospodarskih zbivanja i uvjeta koji su na raspolaganju poduzetnicima i obrtnicima u poslovanju na tržištu Bosne i Hercegovine.

Na sajmu su izlagali i obrtnici iz Republike Hrvatske kojima je Hrvatska obrtnička komora organizirala i sufinancirala dio troškova izlagačkog prostora, a izlagače su posjetili i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak, predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, predsjednica Obrtničke komore Brodsko-posavske županije Jelena Ivaniš i glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore Violeta Jelić.