Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja malog gospodarstva na području grada Lepoglave u 2020. godini

Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja malog gospodarstva na području grada Lepoglave u 2020. godini

Grad Lepoglava već je poduzeo niz mjera kojima se gospodarstvenicima olakšavaju poslovne aktivnosti u što su se uvjerili i  predstavnici obrtnika s područja Varaždinske županije.

Predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Ivanec Darko Lončar i član Upravnog odbora Obrtničke komore Varaždinske županije Boris Botković razgovarali su s gradonačelnikom Grada Lepoglave Marijanom Škvarićem o aktualnoj gospodarskoj problematici te su predstavljene mjere za ublažavanje negativnih posljedica u gospodarstvu izazvanih epidemijom koronavirusa.

Predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak zahvalio se u ime svih  obrtnika kojima Grad Lepoglava pomaže da prebrode ova teška vremena, izrazio zadovoljstvo poduzetim aktivnostima i naglasio kako Grad Lepoglava predstavlja pozitivan primjer rješavanja kriznih situacija u gospodarstvu.  Predstavnike obrtnika s područja Varaždinske županije posebno raduje činjenica da je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prepoznao probleme obrtnika i najavio daljnju suradnju i otvoreni dijalog s obrtnicima na području Lepoglave. S ciljem još bolje suradnje s gospodarstvenicima s gradskog područja, Grad Lepoglava je odlučio pokrenuti inicijativu za osnivanje Savjeta gospodarstvenika čija svrha bi se temeljila na davanju konstruktivnih prijedloga u vezi razvoja gospodarstva na području Grada Lepoglave. U budućnosti u prioritete potpore bi se trebali uključiti i mladi obrtnici kojima treba pomoći prilikom pokretanja obrta i nastupa na tržištu, te obrtnici koji se bave tradicionalnim zanatima.

Dosadašnje mjere potpore gospodarstvenicima odnose se na oslobođenje plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi za obavljanje poslovne djelatnosti i to za travanj, svibanj i lipanj, odgoda slanje opomena za sve nepodmirene obveze, odgoda pokretanje postupaka prisilne naplate za vrijeme važenja mjera, odgoda plaćanja ili obročna otplata zaostalih dugovanja, subvencija kamata na poduzetničke kredite.

Jedna od istaknutijih mjera potpore poduzetnicima je davanje potpora u iznosu do 15.000,00 kuna za poticanje razvoja gospodarstva na području Grada Lepoglave u 2020. godini. Radi se o potporama kojima Grad Lepoglava sufinancira nabavku opreme i inventara te ulaganja u standarde kvalitete kao i nastupe na sajmovima, izložbama i izradu promotivnih materijala. Natječaj je trenutno otvoren, a u nastavku možete preuzeti tekst Javnog poziva i dokumente potrebne za prijavu.

JAVNI POZIV (.pdf)

OBRAZAC ZAHTJEVA ZA DODJELU POTPORA U MALOM GOSPODARSTVU U 2020. GODINI (.doc)

IZJAVA O DODIJELJENIM POTPORAMA MALE VRIJEDNOSTI (.doc)

Izvor: Grad Lepoglava