20-ak novih majstora preuzelo svoje diplome - želje za vlastitim obrtom velike

20-ak novih majstora preuzelo svoje diplome - želje za vlastitim obrtom velike

Dvadesetpet novopečenih majstora struke jučer je u Obrtničkoj komori Varaždinske županije primilo svoje majstorske diplome.

Vodeći su frizeri, nakon njih slijede kuhari, autolimari i natkonobari, a od ostalih zanimanja dodiljenja je po jedna diploma. Jesenski rok je pred nama i vjerujemo da ćemo premašiti prošlu godinu, kad smo sveukupno dodijelili 37 majstorskih diploma. – rekao je tom prilikom predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak.

U današnje vrijeme cijenjeno je, vjeruje Milak, biti majstor obrtnik:To je diploma koja otvara sva vrata. Na području Varaždinske županije djeluje 2561 obrtnik i svi su majstori jer to je uvjet za otvaranje obrta.

Valentina Kosi bavi se frizerstvom tri godine i voljela bi jednog dana otvoriti salon: – Konkurencija je velika i vjerujem da će mi majstorski ispit pomoći u budućem poslu.

Fotograf Mladen Šinko radi u fotostudiju i smatra da je polaganje majstorskog ispita „korak gore“:Fotografijom se bavim već oko 15 godina, a na polaganje majstorskog ispita prijavio sam se sasvim slučajno. Možda jednog dana otvorim vlastiti obrt, nikad se ne zna.

 

Izvor: evarazdin.hr