Završen još jedan sajam  obrtništva, IHM 2019.

Završen još jedan sajam obrtništva, IHM 2019.

Najveći  sajam obrtništva  u Münchenu,   IHM 2019.   i ove je godine okupio je više od 1000 izlagača iz 60 država svijeta. Kolektivan nastup svojih  članova organizirala je i Hrvatska obrtnička komora, a hrvatski su obrtnici tamo tradicionalno prisutni više od 25 godina.  Radi se o sajmu gdje se prezentiraju najveća tehnološka dostignuća obrtništva i prateće industrije, mjestu gdje se vide suvremena kretanja i novi trendovi u obrtništvu. Bila je to prigoda za susret s partnerskom Obrtničkom komorom za München i Gornju Bavarsku kao i  s generalnim konzulom RH Vladimirom Duvnjakom.

Predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak svoj posjet  Sajmu  iskoristio je za razgovore s kolegama obrtnicima – izlagačima i razmjeni iskustava, posebno u području obrade drveta,  građevinske stolarije i namještaja.

– Ovakvi su susreti uvijek korisni. Važno nam je znati kako posluju kolege obrtnici u zemljama okruženja i šire, koji su trendovi u obrtničkim zanimanjima, proizvodima i uslugama. Korisno je znati  radi našeg pozicioniranja na tržištu i usklađivanja s njegovim potrebama. Nastup naših izlagača je prilično skroman u odnosu na sadržaj koji možemo ponuditi pa bi bilo dobro da se i to u budućnosti  promijeni –  naglasio je Milak.

IHM