Uspješno održan seminar novih obveza obrtnika za 2016.tu

Uspješno održan seminar novih obveza obrtnika za 2016.tu

U prostorijama Varaždinske županije, 06.02.2016.g. održan je seminar na temu „Završni obračun i nove obveze obrtnika od 01.01.2016.g.“ u organizaciji Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore Varaždinske županije. Sveprisutne obrtnike te goste iz Zagreba pozdravio je podpredsjednik Komore Varaždin gosp. Boris Kos.

Seminaru je prisustvovalo 60-tak obrtnika iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Predavanje su održali Đurđica Mostarčić i Neven Završki, stručnjaci za poreznu problematiku iz HOK-a.

Obrađene sljedeće teme:

Primitci i izdaci – iskazivanje – porezno priznati i porezno nepriznati; Godišnji popis – inventura (utvrđivanje viškova i manjkova); Obračun amortizacije te iskazivanje dugotrajne imovine na novom obrascu DI; Zaključivanje poslovnih knjiga; Novi obrazac P-PPI; Obračun članarina – TZ i spomenička renta; komorski doprinos NOVI OBRAZAC, naknada za šume; NOVI OBRAZAC DOH za 2015. – da li koristite sve olakšice koje Vam pripadaju?; Nove osnovice za doprinose u 2016. – način utvrđivanja obveze, plaćanje i novosti u vezi; predaje JOPPD-a (obrtnici utvrđuju sami obvezu za plaćanje doprinosa u 2016.); Novosti u propisima o dohotku u 2016. (službeni put, terenski dodatak i dr.) i novosti u vezi JOPPD obrasca; Izrada 12. PDV obrasca za posljednje razdoblje oporezivanja kalendarske godine.

{module Hok_seminar}

Sve detalje vezane uz promjene i novitete poslovanja u obrtu možete preuzeti na sljedećim linkovima:

1. Fiskalizacija

2. Davanja

3. Poslovne knjige

4. Paušalno oporezivanje obrtničke djelatnosti