UPRAVNI UGOVOR daje mogućnost da i trenutni porezni dužnici iskoriste mjeru odgode plaćanja poreza i doprinosa budućeg razdoblja

UPRAVNI UGOVOR daje mogućnost da i trenutni porezni dužnici iskoriste mjeru odgode plaćanja poreza i doprinosa budućeg razdoblja

Porezna uprava objavila je na svojim stranicama podsjetnik da ukoliko porezni obveznik ima dospjelo dugovanje može sklopiti Upravni ugovor te nakon toga može iskoristiti i mjeru odgode plaćanja poreza i doprinosa koji stižu u narednim mjesecima.

Podsjećamo, podnositelj Zahtjeva za odgodu plaćanja poreza i doprinosa, na dan podnošenja zahtjeva ne smije imati više od 200,00 kuna poreznog duga.

Ono što je Porezna uprava dodatno pojasnila je da ako već imate sklopljen Upravni ugovor od prije, ipak možete podnijeti zahtjev za odgodu novih davanja, ali jednako tako morate u trenutku podnošenja Zahtjeva imati porezni dug manji od 200,00 kuna (drugim riječima, redovno podmirene sve anuitete iz već sklopljenog Upravnog ugovora). Ukoliko vam zahtjev bude prihvaćen prolongirat će vam se i rate iz Upravnog ugovora!

Napominjemo da sve navedeno vrijedi za sva davanja osim za PDV koji se može odobriti samo obrtnicima dobitašima koji NE obračunavaju PDV po naplati i koji imaju prošlogodišnji promet manji od 7,5 milijuna kuna.

Ako već sada znate da PDV za veljaču nećete moći platiti do 31. ožujka 2020. godine, pristupite sklapanju Upravnog ugovora. U tom slučaju taj ćete PDV moći plaćati u ratama, a nakon sklopljenog Upravnog ugovora moći ćete podnijeti i Zahtjev za odgodu ostalih poreza (dohodak, dobit) i doprinosa.

Ne zaboravite da za sada još uvijek nisu stavljene izvan snage mjere naplate (ovrha).

Pročitajte upute kako iskoristiti mjeru odgode plaćanja poreza, doprinosa i drugih javnih davanja na rok od tri mjeseca uz mogućnost dodatna tri mjeseca, a nemojte zaboraviti niti na mogućnost predaje zahtjeva za smanjenje akontacije poreza na dohodak ili dobit.
Više informacija pročitajte klikom na poveznicu OVDJE