Udruženje hrvatskih obrtnika Ludbreg svečano obilježilo 116 godina obrtništva

Udruženje hrvatskih obrtnika Ludbreg svečano obilježilo 116 godina obrtništva

Obrtnici su stup našeg gospodarstva

Udruženje obrtnika Ludbreg na svečanosti koja je u petak, 15. ožujka, održana u restoranu Podravska ruža u Malom Bukovcu, obilježeno je 116 godina obrtništva u ludbreškom kraju.

-Ova svečanost, kojom obilježavamo bogatu povijest našeg udruženja, prilika je da istaknemo vrijednosti i doprinos svih članova naše obrtničke zajednice. Udruženje hrvatskih obrtnika Ludbreg danas broji 400 članova, što je izuzetan pokazatelj snage i raznolikosti našega kraja. Svaki od vas svojim znanjem, vještinama i predanošću doprinosi ne samo ekonomskom razvoju našega kraja već i očuvanju tradicije i kulture obrtništva. Iako se suočavamo s raznim izazovima i problemima imamo vjeru u sposobnost naših obrtnika da se prilagode i da opstanu. Kontinuiramo ulaganje u obrazovanje i inovacije, ali i podrška lokalnih vlasti, ključni su faktor za daljnji prosperitet našeg obrtničkog sektora – istaknula je na svečanosti Nikolina Kancijan Golubić, predsjednica Udruženja hrvatskih obrtnika Ludbreg.

Duga tradicija obrtništva

Iznimni rad članova ovoga obrtničkog udruženja pohvalio je Igor Šoković, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije.

-Obrtnici su stup našeg gospodarstva i najbolji pokazatelj gospodarstva nekog kraja. Obrtništvo u Ludbregu ima dugu i bogatu tradiciju, kontinuitet rada od čak 116 godina, a posebno me veseli da danas ludbreško udruženje obrtnika vode žene – naglasio je predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije.

Čestitke članovima Udruženja hrvatskih obrtnika Ludbreg uputio je i Dragutin Gložinić, predsjednik Gospodarske komore Varaždinske županije, koji je posebno istaknuo veliki a do sada neiskorišteni potencijal geotermalne energije za gospodarski razvoj cijelog ludbreškog kraja.

-Iako živimo u kompliciranim vremenima, koje su posebno izazovna za gospodarstvenike, obrtnici i dalje daju svoj veliki doprinos ovdašnjem gospodarstvu i razvoju cijele zajednice – rekao je predsjednik Županijske gospodarske komore.

Na dugu tradiciju obrtništva u ludbreškom kraju na svečanosti se je osvrnuo Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega.

-Obrtništvo je za Ludbreg puno značilo i prije stotinu godina, a znači i danas. Ono je jedan od stupova našega gospodarstva i njegovog uspjeha. Obrtnici su hrabri, marljivi i kreativni, a prije svega – pošteni ljudi. Čestitam vam na ovom jubileju, na vrijednostima kojima ste posvećeni u svom radu, na znanju koje uspješno prenosite na novu generaciju obrtnika i pozivam vas da i dalje ustrajete. Grad Ludbreg će i dalje nastaviti pomagati i podržavati vaš rad – poručio je gradonačelnik Ludbrega.

Priznanja članovima Udruženja  

Na svečanosti su uručena i priznanja članovima Udruženja hrvatskih obrtnika Ludbreg za višegodišnji uspješni rad u obrtništvu. Priznanja za deset godina rada u poduzetništvu primili su – Boris Baranašić (Obrt za autolimarske i autolakirerske usluge ‘BTS’ Vinogradi Ludbreški), Dejan Gizdavec (Obrt za iznajmljivanje ugostiteljske opreme ‘DG’ Vinogradi Ludbreški), Josip Špoljarić (Obrt za pružanje limarskih usluga ‘Joco’ Selnik), Nikola Tenčić (Keramičarski obrt ‘Tenčić’ Sudovčina), Tanja Jakopčin Vahtarić (Obrt za knjigovodstvene usluge i trgovinu ‘Idea’ Ludbreg) i Velimir Kolak (Obrt za usluge građevinskim strojevima ‘Mehanizacija Kolak’ Ludbreg).

Priznanja za 15 godina rada u poduzetništvu dobili su – Kristina Ružić (Trgovački obrt ‘Delfin’ Ludbreg), Krunoslav Markulinčić (Obućarski obrt ‘Markin’ Hrastovsko) i Vesna Srpak (Frizerski salon ‘Vesna’ Ludbreg), a za 20 godina poduzetničkog staža -Adriana Kos (Grafički obrt ‘MAL graf’ Ludbreg), Bojana Požgaj (Obrt za izradu i montažu silosa i opreme ‘Silomont Požgaj’ Veliki Bukovec), Božidar Mužic (Obrt za izradu strojeva, metalnih konstrukcija i bravarija ‘Božidar Mužic’, Kapela Podravska), Dalibor Horvat (Automehaničarski obrt ‘Horvat’ Novo Selo Podravsko), Goran Sinković (Obrt za posredovanje i poljoprivredu ‘ZEA’ Globočec Ludbreški), Helena Par (Obućarski, galanterijski i trgovački obrt ‘Nikea’ Hrastovsko), Ivana Kosec (Obrt za poljoprivrednu proizvodnju i peradarstvo ‘Kosec’ Hrastovsko), Ivica Frančić (Poljoprivredni obrt ‘Frančić’ Apatija), Kristijan Gomaz (Obrt za poljoprivredu ‘Gomaz’ Sveti Đurđ), Marijan Kežman (Instalaterski obrt ‘KM’ Slanje), Nadica Štabi (Trgovački obrt ‘Elvis’ Ludbreg), Saša Kišić (Ugostiteljski obrt ‘Arabela’), Tomislav Tepeš (Elektromehaničarski i elektroinstalaterski obrt ‘Tepeš’ Ludbreg) i Zvonimir Lončarić (Ugostiteljski obrt ‘As’ Ludbreg).

Priznanja za 25 godina rada u poduzetništvu primili su Dario Kolak (Trgovački obrt ‘Danijel’ Hrastovsko),Dino Horvat (Obrt za izradu predmeta od šibe, furnira i ratana ‘Ratan’ Ludbreg), Drago Premec (Servisni obrt ‘Elektroterm’ Ludbreg) i Ksenija Tukser (Frizerski obrt ‘Ksenija’ Ludbreg), a za 30 godina poduzetničkog rada – Gjergj Kajzogaj (Pekarna ‘Centar’ Ludbreg), Goran Hladnić (Trgovački, vodoinstalaterski i plinoinstalaterski obrt ‘MGH’ Apatija), Štefan Ljekaj (Pekarski, trgovački i ugostiteljski obrt ‘Ludbrežanka’ Ludbreg), Ksenija Baranašić (Obrt za frizerske usluge ‘Diva’ Ludbreg), Marina Jakopčin (Frizerski obrt Marina’ Mali Bukovec), Marina Krobot (Frizerski obrt ‘Ina’ Hrastovsko), Nenad Kuzman (Obrt za vulkanizerstvo i autoservis ‘Gummi Tech’ Sveti Petar) iNikola Frančić (klesar i keramičar Sudovčina).

Priznanje za 35 godina obrtništva dodijeljeno je Siniši Šabaniju (Ugostiteljski obrt ‘Kiki’ Ludbreg), a priznanje za 40 godina obrtničkog rada primila je Tea Cifrek Rak (Obrt za izradu svih vrsta proizvoda iz PP-PE folije ‘Plastičar’ Ludbreg).