Učeničke stipendije – obrazovanje za ugostiteljstvo i turizam

U Obrtničkoj komori Varaždinske županije ovih su dana potpisani ugovori o stipendiranju učenika prema Programu poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu „Stipendije“ u 2020.godini.

Tripartitne ugovore je s predsjednikom  Obrtničke komore Varaždinske županije  Mariom Milakom potpisalo 26 roditelja/skrbnika i isto toliko učenika, budućih korisnika stipendija.

U ovom Programu stipendiranja učenika sudjeluju Varaždinska županija, Ministarstvo turizma i sporta i Obrtnička komora Varaždinske županije.

Zahvaljujući upravo Varaždinskoj županiji, koja je na inicijativu Komore  za buduće stipendiste značajno povećala iznos  sredstava, ove školske godine stipendije će dobiti 26 novih stipendista (u odnosu na 14 prošlogodišnjih). Tako  će u ovoj školskoj godini,  sa stipendistima iz ranijeg razdoblja,  po 500,00 kn mjesečno primati 50 učenika.

Treba naglasiti kako je Obrtnička komora Varaždinske županije i dalje jedina od komora u RH koja sudjeluje u tom Programu stipendiranja. Odabrana je  kao jedan od 15  partnera  Ministarstva turizma i  sporta  te sa svojih 26 stipendista čini 26% ukupnog broja stipendiranih u RH.