STIPENDISTI  - UČENICI , GOSTI U OBRTNIČKOJ KOMORI

STIPENDISTI - UČENICI , GOSTI U OBRTNIČKOJ KOMORI

U Obrtničkoj komori Varaždinske županije učenici i njihovi staratelji potpisali su ugovore o stipendiranju za školsku godinu 2019./2020.

Tom je činu prethodilo potpisivanje sporazuma o sufinanciranju s Varaždinskom županijom i prijava na natječaj Ministarstva turizma. Ministarstvo turizma stipendije za obrazovanje učenika u ugostiteljsko -turističkim zanimanjima zapravo dodjeljuje od 2008.godine, uvažavajući važnost kvalitetnih stručnih kadrova za turizam.

Upravo na tom tragu interes je prepoznala Varaždinska Županija zajedno s Obrtničkom komorom Varaždinske županije, pa i dalje traje ta suradnja u interesu učenika koji se obrazuju za potrebe turizma. Obrtnička komora  je i dalje jedina komora u Republici Hrvatskoj koja sudjeluje kao partner Ministarstvu turizma u Programu poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu. Na godišnjoj razini se stipendira tridesetak učenika, odnosno 13 do 15  novih stipendista, a tako je i za školsku godinu 2019./2020. u kojoj je novina bila, da je u sustav stipendiranja ušlo i zanimanje pomoćni kuhar i slastičar.

Ugovore je s učenicima i njihovim roditeljima, odnosno starateljima,  potpisao  predsjednik Obrtničke komore Mario Milak. U kratkom druženju sa stipendistima poželio im je dobar uspjeh u školi,  da stipendije iskoriste na najbolji način te da ostvare rezultate koji će ih u skoroj budućnosti učiniti kvalitetnim kadrovima. S obzirom na profil zanimanja, njihovo mjesto na tržištu rada je osigurano.