Srednja strukovna škola Varaždin – dobitnik nagrade „Šegrt Hlapić“ za najbolju strukovnu školu u Hrvatskoj

Srednja strukovna škola Varaždin – dobitnik nagrade „Šegrt Hlapić“ za najbolju strukovnu školu u Hrvatskoj

Već tradicionalno, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta uručuje nagradu „Šegrt Hlapić“ najboljoj školi, najboljem majstoru – stručnom učitelju i najboljoj učenici ili učeniku. Ove godine nagradu za najbolju školu, na prijedlog Obrtničke komore Varaždinske županije dobila je Srednja strukovna škola Varaždin te je proglašena najboljom školom, izvođačem programa za obrtnička zanimanja u Republici Hrvatskoj.

Nagradu “Šegrt Hlapić”, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodjeljuje u svrhu promicanja strukovnog obrazovanja za obrtnička zanimanja i obrtništva u cjelini.

„Obrtnička komora Varaždinske županije dugi niz godina uspješno surađuje sa Srednjom strukovnom školom, izuzetno nam je drago da je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta prepoznalo Srednju strukovnu školu Varaždin kao školu koja promiče dignitet obrtničkih zanimanja i naglašava važnost uloge strukovnog obrazovanja u razvoju gospodarstva“, uz čestitke Školi istaknuo je Mario Milak, predsjednik Obrtnička komore Varaždinske županije.

U Srednjoj strukovnoj školi Varaždin realizira se 12 nastavnih planova i programa za zanimanja u sustavu vezanih obrta, učenici postižu mnogobrojne vrhunske rezultate u svim programima i zanimanjima na  međužupanijskim i državnim natjecanjima te izložbama i smotrama. U više navrata škola je bila i domaćin natjecanja učenika strukovnih zanimanja – Državno natjecanje učenika tekstila i galanterije,  Državno natjecanje drvne struke, Međužupanijska natjecanja učenika frizera te Međužupanijska natjecanja učenika kozmetičara. Srednja strukovna škola odlikuje se dugogodišnjim radom na projektima, a kao partner ili vodeći partner sudjeluju u nekoliko velikih državnih, međunarodnih i EU  projekata i učeničkih razmjena.

Bogatstvo raznolikosti struka i vrsni rezultati učenika čine Srednju strukovnu školu Varaždin prepoznatljivom te su putokaz prema budućnosti u kojoj su konkurentnost, inovativnost i kreativnost počela koja oblikuju njenu misiju i viziju.

Sve su to odlike koje je prepoznalo i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te opravdano dodijelilo nagradu „Šegrt Hlapić“ Srednjoj strukovnoj školi Varaždin.

Čestitamo!