Radni sastanak oko upisa učenika u jedinstveni model obrazovanja (JMO)

Radni sastanak oko upisa učenika u jedinstveni model obrazovanja (JMO)

U organizaciji Obrtničke komore Varaždinske županije dana 08. svibnja 2017. godine održani je radni sastanak na kojem su prisustvovali:

  • Iz Hrvatske obrtničke komore, mag. Mirela Lekić
  • Iz Obrtničke komore Varaždinske županije, predsjednik Mario Milak, potpredsjednik Boris Kos i član Upravnog odbora Branko Trstenjački
  • Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije, dr. sc. Miroslav Huđek
  • Predstavnici iz Hrvatske gospodarske komore, Regionalne komore Varaždin
  • Ravnatelji srednjih škola Varaždinske županije

Prisutne je pozdravio predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije, Mario Milak te vođenje sastanka prepustio mag. Mireli Lekić, zamjenici glavne tajnice HOK-a i šefici odjela za obrazovanje u HOK-u.

Mag. Mirela Lekić prisutne je informirala o tome kako je Vlada Republike Hrvatske osnovala Povjerenstvo za razvoj optimalnog modela dualnog sustava temeljenog na JMO modelu. Nadalje je obrazložila da je Povjerenstvo poduzelo niz aktivnosti kako bi se učenicima omogućio jednostavniji i lakši upis u programe obrazovanja za vezane obrte (JMO programi).

Na kraju su svi prisutni podržali inicijativu Hrvatske obrtničke komore da se nastavi s radom na obrazovanju po JMO programima, a za što je potrebna suradnja Hrvatske obrtničke komore, Obrtničke komore Varaždinske županije, Varaždinske županije te ravnatelja svih srednjih škola Varaždinske županije.

m 99