PREDSJEDNIK OBRTNIČKE KOMORE  VARAŽDINSKE ŽUPANIJE g. MARIO MILAK SUDJELUJE  NA XXI. NACIONALNOM SAVJETOVANJU O GOSPODARSTVU I PODUZETNIŠTVU U ŠIBENIKU

PREDSJEDNIK OBRTNIČKE KOMORE VARAŽDINSKE ŽUPANIJE g. MARIO MILAK SUDJELUJE NA XXI. NACIONALNOM SAVJETOVANJU O GOSPODARSTVU I PODUZETNIŠTVU U ŠIBENIKU

U hotelu Solaris u Šibeniku, u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, u tijeku je XXI. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, a na kojem sudjeluje i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije gos. Mario Milak.

Savjetovanje je otvorila državna tajnica Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta gđa. Nataša Mikuš Žigman.

Glavne teme savjetovanja su bespovratne potpore i mogućnosti financiranja mikro, malih i srednjih poduzeća, iskustva poduzetnika u pripremi projekata s naglaskom na pravila za prijavu projekata za bespovratne potpore iz proračuna EU-a, gdje prijavitelji griješe i što može naučiti iz dosadašnjeg iskustva. Također organizirane su dvije radionice: “Certifikatom do tržišta” i priprema projekata za natječaj “Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona “.

 

Na kraju prvog dana Nacionalnog savjetovanja, uzvanicima se obratila potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Martina Dalić, nakon čega su dodijeljena priznanja najboljim obrtnicima i poduzetnicima.

Nagradu u kategoriji za najboljeg obrtnika 2016. godine dobio je gos. Davor Pleško, potpredsjednik HOK-a , vlasnik obrta za obradu metala iz Zaboka.

Cilj ovog savjetovanja je stvoriti bolje uvjete za rast i konkurentnost poduzetništva i obrtništva u Republici Hrvatskoj, usmjeravanje i pomoć poduzetnicima i obrtnicima da svoje ideje dovedu do realizacije.

 

 

k1

 

k3