Projekt "Poduzetnički fond grada Varaždina u 2015."

Projekt "Poduzetnički fond grada Varaždina u 2015."

09.06.2015. – Grad Varaždin i ove godine nastavlja s projektom “Poduzetnički fond Grada Varaždina”, a danas je raspisan Javni poziv obrtnicima i poduzetnicima.

To je druga godina za redom u kojoj Grad Varaždin pomaže obrtnicima i poduzetnicima kroz bespovratne financijske potpore čiji je cilj poboljšati gospodarsko stanje, poticati poduzetništvo i obrtništvo, očuvati radna mjesta, povećati broj zaposlenih te stvoriti uvjete za redovno i normalno odvijanje gospodarskih aktivnosti. – U fondu je osigurano 300 tisuća kuna, dok je prošle godine bilo osigurano 150 tisuća. Pozivam sve poduzetnike i obrtnike da se jave na poziv koji će trajati do iskoristivosti sredstava. Napominjem da ima još dosta sredstava za poduzetnike i obrtnike za liniju poduzetničkih kredita s PBZ-om, još je slobodno 15 milijuna kuna.

Još ima prostora i za našu liniju sufinanciranja postojećih kamata pa pozivam poduzetnike i obrtnike da iskoriste ove prilike –  pojasnio je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš na današnjoj konferenciji za novinare. 

Riječ je o potporama trgovačkim društvima i obrtnicima za: ishođenje dokumentacije potrebne za otvaranje obrta ili trgovačkog društva (troškovi javnog bilježnika, procjena nekretnina, razne dozvole, police osiguranja,  projektno tehnološka dokumentacija, poslovni plan, … )

 

uređenje poslovnog prostora (građevinski, instalacijski i radovi unutrašnjeg uređenja), nabavku opreme za osnovnu djelatnost obrta ili trgovačkog društva, izradu poslovnog plana, bankarske usluge za obradu kredita, troškove uvođenja sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, izradu web stranice te tiskanje promotivnih materijala, dopunsku izobrazbu vezanu uz osnovnu djelatnost te informatičko obrazovanje, sudjelovanje na domaćim i inozemnim sajmovima, sudjelovanje na radionicama i seminarima o edukaciji za pripremu projekata s najvišim iznosom potpore 15.000,00 kn.

Ove smo godine prema informacijama koje smo dobili od poduzetnika malo izmijenili neke uvjete Javnog poziva. Tako će se potpore kretati od 10 tisuća do 15 tisuća kuna po poduzetniku ili obrtniku, ovisno o prikupljenim bodovima. Kriteriji za bodove su također objavljeni u Javnom pozivu na stranicama Grada Varaždina – rekla je Goranka Grgić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju. Javni poziv bit će otvoren do iskorištenja raspoloživih sredstava. Prijave će se zaprimati do iskorištenja sredstava, a obavijest o završetku bit će objavljena na službenim internetskim stranicama Grada Varaždina.

Izvor: Varazdin.hr

Javni poziv

Obrazac o potporama male vrijednosti

Obrazac za izvješće PFI

Pravilnik o provedbi projekta

Prijavni obrazac PF