PRIZNANJE PREDSJEDNICE REPUBLIKE STJEPANU ŠAFRANU

PRIZNANJE PREDSJEDNICE REPUBLIKE STJEPANU ŠAFRANU

Još jedno veliko priznanje stiglo je u vrijedne obrtničke ruke, počasnom predsjedniku Hrvatske obrtničke komore.

Na nedavno održanoj svečanosti u Uredu predsjednice  RH povodom obilježavanja Dana državnosti,  uručena su odlikovanja i priznanja zaslužnim članovima društva.

Visoko priznanje, Povelju  Republike Hrvatske za izniman doprinos hrvatskom gospodarstvu i njegovoj promociji u Republici Hrvatskoj i svijetu, Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je uručila Stjepanu Šafranu, predsjedniku Uprave Metal Product d.o.o. iz Brezničkog Huma.

Stjepan Šafran je niz godina poznat kao vrstan gospodarstvenik, obrtnik i poduzetnik. Tvrtka Metal Product d.o.o. na čijem je  čelu, izrasla je na temeljima obrtničke radionice koju je Stjepan Šafran osnovao 1967. godine. Danas je to respektabilna firma koja posluje na dvije lokacije, u Brezničkom Humu i Zagrebu i zapošljava 230 ljudi.

Aktivan kao obrtnik u Komorskom sustavu, Stjepan Šafran je obnašao visoke dužnosti  te u dva mandata bio predsjednik Hrvatske obrtničke komore. Odlukom Skupštine HOK-a imenovan je za doživotnog počasnog predsjednika.

Brojna priznanja, poput Zlatne Kune –nagrade za životno djelo, proglašenje počasnim konzulom Republike Albanije u Varaždinu, kao i priznanja za uspješan rad tvrtke, potvrđuju opravdanost još jednog visokog odličja, Povelje RH za izniman doprinos hrvatskom gospodarstvu.

 

IMG-ce594cea7f5feafea3b42345ad64aaa3-V