Priznanje Hrvatske obrtničke komore Statua Zlatne ruke s poveljom u rukama Ksenije Plavec Fiket

Priznanje Hrvatske obrtničke komore Statua Zlatne ruke s poveljom u rukama Ksenije Plavec Fiket

Hrvatska obrtnička komora je i ove godine obilježila svoj dan 1. srpnja. Toga datuma 1994. godine održana je Obnoviteljska skupština Hrvatske obrtničke komore, institucije čiji je glavni cilj zastupanje interesa obrtništva i obrtnika.

Tom prilikom, najzaslužnijim obrtnicima koji su svojom aktivnošću i suradnjom s Hrvatskom obrtničkom komorom dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija, dodjeljene su nagrade i priznanja.

Najvećim priznanjem Hrvatske obrtničke komore koje se dodjeljuje kao priznanje za dugogodišnji uspješan rad u obrtu i izniman doprinos razvoju hrvatskog obrtništva, statuom Zlatne ruke s poveljom, između ostalih, ove godine nagrađena je i Ksenija Plavec Fiket, vlasnica obrta za fotografske usluge ‘PLAVEC & FIKET’ iz Varaždina.

Ksenija Plavec Fiket fotografski obrt osnovala je 1. kolovoza 2001. godine odnosno nastavila je obrt svoga oca Viktora. Ksenija Plavec Fiket je tako treća generacija obitelji u obrtnom sustavu s obzirom da je i njezin otac nastavio obrt svoga oca. Foto-studio Plavec osnovao je 1946. godine djed gospođe Ksenije te je fotografsku djelatnost obavljao u Varaždinu i Varaždinskim Toplicama.

Ksenija Plavec Fiket je vrlo angažirana u komorskom sustavu pa  tako obnaša funkciju predsjednice Ceha uslužnih obrta Obrtničke komore Varaždinske županije i Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, predsjednica je Odbora za strukovno obrazovanje Obrtničke komore Varaždinske županije, članica Skupštine Obrtničke komore Varaždinske županije, itd.