Poziv na registraciju za glavni događaj Skupine poslodavaca Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO)

Poziv na registraciju za glavni događaj Skupine poslodavaca Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO)

Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) objavio je poziv na glavni događaj Skupine poslodavaca pod nazivom “Leading the Way: A Competitiveness Agenda for a Stronger Europe”.

Skupina poslodavaca djeluje u sklopu EGSO-a, a okuplja poduzetnike i predstavnike njihovih udruženja, nastojeći putem suradnje s europskim poslovnim organizacijama i drugim institucijama na nacionalnoj i europskoj razini stvoriti poslovno okruženje za rast i uspjeh.

Događaj je potaknut sve većim geopolitičkim suparništvom i stalnim erozijama sustava trgovine; EGSO ističe kako je zbog toga nužno ojačati konkurentnost Europske unije s obzirom na to da Paket mjera za konkurentnost koji je Europska komisija objavila u ožujku, iako značajan, ne sadržava dostatne mjere. U usporedbi s globalnim konkurentima, poduzeća u EU opterećena su znatnim administrativnim preprekama na štetu cijelog gospodarstva i društva; kako se uspjeh EU-a može temeljiti samo na uspješnim poduzećima svih veličina, treba pojačati napore u stvaranju povoljnog okruženja za njihovo poslovanje.

U tom kontekstu i s obzirom na sljedeći institucionalni ciklus Europske Unije za razdoblje 2024. – 2029., cilj je najavljenog događaja podići razinu osviještenosti i potaknuti raspravu o potrebi za sveobuhvatnim programom konkurentnosti EU-a pružanjem foruma za dijalog između poduzeća i tvoraca politika.

Događaj je podržan od strane partnerskih organizacija EGSO-a: BusinessEurope, SMEunited, Eurochambres, Eurocommerce, SGI-Europe i COPA-COGECA, a u njemu će uz poslovne lidere i političare na visokoj razini sudjelovati i izvršni potpredsjednik Europske komisije Valdis Dombrovskis.

Datum održavanja: 6. 9.2023.

Vrijeme održavanja: 15:00 – 18:20

Mogućnost sudjelovanja: osobno u Bruxellesu (ograničeni broj mjesta) ili putem web-streaminga.

Registracija se odvija putem poveznice.

Dodatne informacije  možete pronaći  OVDJE  , a program događanja OVDJE.

Izvor: web stranica Hrvatske obrtničke komore

Slika: freepik