ODRŽANA TRIBINA ZA OBRTNIKE U NOVOM MAROFU

ODRŽANA TRIBINA ZA OBRTNIKE U NOVOM MAROFU

U kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u srijedu, 10. svibnja 2017. godine, održana je tribina za obrtnike u organizaciji Obrtničke komore Varaždinske županije i grada Novog Marofa.

Pozdravnom riječju prisutnima su se obratili gradonačelnik Novog Marofa, gos. Siniša Jenkač i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije gos. Mario Milak.

Uz obrtnike na tribini su prisustvovali predsjednici Udruženja obrtnika, te i članovi Upravnih odbora Udruženja s područja Varaždinske županije.

Gosti predavači gđa. Ana Mandac – pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta, te gos. Vjeran Vrbanec – predsjednik Uprave HAMAG-BICRO prisutnima su na jedan vrlo jednostavni i zanimljivi način prezentirali mogućnosti koje Ministarstvo i Financijska agencija HAMAG-BICRO nude za obrtnike i poduzetnike, a sve u cilju kako bi obrtnici i poduzetnici unaprijedili i poboljšali svoje poslovanje.

Istaknuto je da obrtnici i poduzetnici imaju niz mogućnosti za dobivanje sredstava iz ministarstva, a s druge strane Financijska agencija im nudi mogućnost zajmova i kredita s vrlo niskom kamatnom stopom.

Također na tribini, svečano je potpisan Sporazum o dodjeli sredstava u iznosu od 10.000,00 kuna. Sporazum je potpisan između Srednje škole Novi Marof, koju je zastupala ravnateljica gđa. Jasminka Behin i Financijske agencije HAMAG-BICRO koju je zastupao Uprave g. Vjeran Vrbanec. Sredstava su namijenjena za aktivnosti promocije projekta „Sajam poduzetništva“ kojeg će škola po 3. puta organizirati u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja.

Na kraju tribine gđa. Ana Mandac istaknula je kako je najvažnije da se uspostavi komunikacija ministarstva s obrtnicima, a sve u cilju dobre i kvalitetne suradnje.

m v1

m v2

m v3

m v4