Održana još jedna edukativna radionica za obrtnike

Održana još jedna edukativna radionica za obrtnike

U suradnji s razvojnom agencijom Sjever – Dan i Tehnološkim parkom Varaždin, održana je još jedna radionica, ovog puta na temu „Fiskalizacija i primjena eRačuna“.

Fiskalizacija, koja znači evidenciju platnog prometa istodobno u poslovnim knjigama obveznika i Porezne uprave, temeljem čega Porezna uprava ima precizne informacije o prihodima koje je ostvario obveznik, duže je vrijeme utemeljena u poslovanju našeg gospodarstva, a fiskalna blagajna njezin je sastavni dio.

Polaznici radionice su imali priliku upoznati se s načinom funkcioniranja fiskalne blagajne i rješavanju problema s kojima se mogu sretati u njezinoj primjeni. Isto tako su upoznati i sa suvremenim oblikom računa koji ulazi u poslovanje poduzetnika, a to je eRačun . Radi se o računu koji ne zahtijeva fizički ispis, već se izdaje digitalnim putem i nosi brojne prednosti i uštede u cjelokupni poslovni proces.

Bila je to još jedna u nizu ovogodišnjih edukativnih radionica namijenjenih obrtnicima za povećanje poslovne učinkovitosti i upoznavanju sa suvremenim načinima poslovanja.