Održana 7. međunarodna gastro izložba u Hotelu Turist

Održana 7. međunarodna gastro izložba u Hotelu Turist

U organizaciji Obrtničke komore Varaždinske županije i Udruženja hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika po sedmi je put održana gastro izložba međunarodnog karaktera na kojoj je nastupilo pedesetak izlagača iz 4 županije Republike Hrvatske, Slovenije i BiH. Predstavljeni su brojni restorani, hoteli , slastičarnice, vinari, škole i udruge.S riječima potpore i čestitkama, organizatorima su se obratili uvaženi gosti, zamjenik župana Varaždinske Županije Tomislav Paljak, varaždinski gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok i Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore, koji je i otvorio Gastro izložbu.

U pozdravnom govoru predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak je  izrazio zadovoljstvo brojem i kvalitetom izlagača, zahvalio svima na uloženom trudu u organizaciji manifestacije. Naglasio je važnost promocije kontinentalnog turizma, čemu značajan doprinos daju upravo manifestacije poput ove. Zadovoljstvo je izrazio i suradnji s ostalim obrtničkim komorama, čiji su ugostitelji i vinari bili predvođeni svojim predsjednicima. Iz Šibensko – kninske Županije, Joso Smolić; Sisačko -moslavačke Adolf Cvanciger i Zagrebačke, dr.sc. Mirza Šabić.

Pozdrave je uputio i prijateljskoj Območno-podjetničkoj zbornici Maribor i po prvi put gostujućim Sarajlijama, restoranu „ Oaza“ i HBRD „Hoteli Ilidža“ Sarajevo. Udruženju hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin, najmlađem udruženju, čestitao je 10. godišnjicu djelovanja.

Predstavnici udruženja i komora predstavljali su gostima svoje izlagače; za Udruženju hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin uvodno je pozdravila i predstavila Jadranka Behin, potom Joso Smolić, Adolf Cvanciger, i Marjan Vidovič . U kulturno umjetničkom dijelu programa su sudjelovali zbor „Kapela Paulina“ uz pratnju tamburaša.

Nakon protokolarnog dijela, uslijedio je onaj najprivlačniji, u kojem su posjetitelji mogli uživati u delicijama i bogatoj ponudi kvalitetnih vina i ostalih pića.

Po prvi put je kao uvod u manifestaciju održan vrlo uspjeli okrugli stol na temu „Sljubljivanje vina i sireva“, čiji je moderator bio Mario Oblak . Prezentirane su 4 kombinacije raznih vrsta domaćih sireva i vina iz OPG-a Najman. Smisao prezentacije bio poticaj na daljnja istraživanja u sljubljivanju okusa i prepuštanje konzumenata vlastitim osjetilima bez robovanja postavljenim pravilima.