Obrtnička komora Varaždinske županije i Udruženje obrtnika Novi Marof sudjelovali na 5. Sajmu poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja

Obrtnička komora Varaždinske županije i Udruženje obrtnika Novi Marof sudjelovali na 5. Sajmu poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja

Obrtnička komora Varaždinske županije i Udruženje obrtnika Novi Marof sudjelovali su na 5. Sajmu poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja koji se održao u petak, 18. listopada u Kulturnom centru “Ivan Rabuzin” Novom Marofu.

Ovu obrazovno-gospodarsku manifestaciju organizirala je Srednja škola Novi Marof u suradnji s Gradom Novim Marofom, u okviru EU projekta „Poduzetništvo – moj izbor“, a kojem je cilj promocija poduzetničkog i cjeloživotnog obrazovanja, kao i promocija poduzetnika i obrtnika te obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Otvorenju sajma prisustvovao je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat s pomoćnicom Anom Mandac koji je istaknuo važnost razvoja srednjih strukovnih škola te umrežavanje akademske zajednice i školstva s realnim poduzetničkim sektorom.

Naglasak ovogodišnje manifestacije bio je na edukaciji. Poduzetnici i obrtnici su bili upoznati s novostima na tržištu, aktualnostima iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta kao i drugim institucijama, HAMAG BICRO, HBOR, HGK. O aktualnim temama u obrtništvu informacije su dobili na informativnom pultu Obrtničke komore Varaždinske županije i Udruženja obrtnika Novi Marof.