Obrtnička komora Varaždinske županije potiče daljnje obrazovanje učenika koji se školuju za obrtnička zanimanja

Obrtnička komora Varaždinske županije potiče daljnje obrazovanje učenika koji se školuju za obrtnička zanimanja

Obrtnička komora Varaždinske županije danas je potpisala Sporazum o obrazovnoj, stručnoj i tehničkoj suradnji sa Obrazovnom grupom Zrinski iz Zagreba. Ovim sporazumom Obrtnička komora Varaždinske županije sudjelovati će u promociji obrtništva i obrazovanja obrtnika.

Mario Milak, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije istaknuo je da Obrtnička komora Varaždinske županije već duže vrijeme inzistira na daljnjem obrazovanju obrtničkih zanimanja, te je ovim sporazumom postignuto upravo to, da se učenicima koji se školuju za obrtnička zanimanja omogući daljnje obrazovanje.

Prema riječima gospodina Antolovića iz Obrazovne grupe Zrinski, projekt je zamišljen kao predpristupni seminar u kojem će biti pet predmeta: hrvatski i engleski jezik, matematika, informatika, računovodstvo čime će se budućim polaznicima, učenicima koji upišu neko obrtničko zanimanje, omogućiti daljnje školovanje na Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski Zagreb. Visoka škola Nikola Šubić Zrinski prva je škola u Hrvatskoj koja ima akreditiran online studij, te time potiču studente da ostaju u svom mjestu stanovanja i tamo razvijaju poduzetništvo i obrtništvo.

Na potpisivanju sporazuma i prezentaciji Obrazovne grupe Zrinski sudjelovali su ravnatelji srednjih strukovnih škola, te predsjednici Udruženja hrvatskih obrtnika iz Ivanca, Novog Marofa i Varaždina.

IMG 20170530 104145

IMG 20170530 104229