Obrtnici sudjelovali na predstavljanje Akcijskog plana podrške izvozu

U organizaciji Varaždinske županije i Ministarstva vanjski i europskih poslova Hrvatske u Županijskoj palači u ponedeljak 18. svibnja 2015. godine održan je okrugli stol na temu politike izvoza tzv. Akcijski plan koju provodi Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Uz župana Varaždinske županije Predraga Štromara, okruglom stolu prisustvovali su zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije mr.sc. Jelena Zrinski Berger, predsjednik HGK Varaždin Čedomil Cesarec te izvoznici iz područja Varaždinske županije.

Svrha Akcijskog plana je na jednom mjestu objediniti i prikazati sve mjere i aktivnosti koje je nužno poduzeti kako bi se osigurala sustavna i trajna podrška hrvatskim izvoznicima te pospješio plasman roba i usluga na inozemno tržište. Dok je cilj doprinjeti povećanju vrijednosti izvoza, povećanju broja izvoznika, smanjenju vanjskotrgovinskog deficita, unapređenje strukture hrvatskog izvoza, jačanju pozicije tvrtki na postojećim i izlasku na nova, posebno brzorastuća tržišta te unapređenje položaja RH u međunarodnoj trgovinskoj razmjeni.