Obrtnici na Biznis akademiji učili o prednostima digitalnog marketinga

Obrtnici na Biznis akademiji učili o prednostima digitalnog marketinga

U Varaždinu je održana besplatna radionica Biznis akademije o digitalizaciji poslovanja za obrtnike i poduzetnike.

Program radionice je kreiran na način da polaznicima pruži pregled mogućnosti i pregled korištenja digitalnih tehnologija i alata u marketingu i prodaji.

Na radionici su stručnjaci digitalnog marketinga, pod vodstvom docenta dr.sc. Vatroslava Škare s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, govorili o tome kako digitalni marketing može poboljšati prodaju, o besplatnim alatima za provođenje digitalnog marketinga, o iskorištavanju Googlea i Facebook za privlačenje kupaca i što je sve potrebno z vlastiti  web shop.

Nadogradnja

Polaznike radionice pozdravio je predsjednik OKVŽ, Mario Milak, poželio im dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog pružene prilike za besplatnu edukaciju o novim znanjima i njihovoj praktičnoj primjeni

– Prije desetak dana smo imali seminar o primjeni GDPR-a također za korisnike, naše članove, besplatno.  To je način kako pomažemo našim gospodarstvenicima i  našem gospodarstvu. Krajem mjeseca najavljujemo ponovo takav seminar za obrtnike Sjeverne Hrvatske.

Ova današnja edukacija nije stvar nužnosti provođenja Zakona, kao što je to slučaj sa zaštitom podataka. Ovo je , rekli bismo nadogradnja, pa i nadgradnja za suvremeno poslovanje.

Još donedavno se govorilo da je digitalni marketing stvar budućnosti, no čini se da nije tako, ili je budućnost stigla prebrzo. Stvarnost nam govori da su upravo društvene mreže te, putem kojih se sve više oglašavamo, nudimo proizvode i usluge, isto tako nalazimo ono što je nama samima potrebno, kako u poslovanju, tako i svakodnevnom životu.

U odnosu na ustaljene ili klasične načine oglašavanja, ovakav način je bez svake sumnje jeftiniji, brži i jednostavniji, a to je ono što suvremeno poslovanje danas zahtijeva.

Puno više i kvalitetnije i stručnije danas ćete čuti od našeg voditelja radionice dr.Škare, dakle, kako i koje alate digitalne tehnologije koristiti , kako koristiti mogućnosti koje pružaju društvene mreže, kako doći do vlastitog web shopa.

Vjerujem kako će nam svima ova radionica donijeti nova korisna saznanja i biti veliki doprinos snalaženju u našem „svijetu budućnosti“ koja je već davno počela. Hvala još jednom na iskazanom interesu i odvojenom vremenu za ova,  svima nama potrebna znanja – rekao je Mario Milak.