Novi majstori u Varaždinskoj županiji

Novi majstori u Varaždinskoj županiji

Danas je u velikoj dvorani Županijske palače upriličena svečanosti za 39 novih majstora, najvišeg stupnja u obrazovanju za obrtnička zanimanja.

Diplome su podijelili predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak i zamjenik župana Varaždinske Županije Tomislav Paljak.

U pozdravnom govoru u ime Varaždinske Županije obratio se zamjenik župana Tomislava Paljak,  koji je istakao zadovoljstvo brojem novih majstorima koji će doprinositi  gospodarstvu Varaždinske županije i naglasio njihovu važnost u procesu budućeg obrazovanja i educiranja učenika za obrtnička zanimanja. Spomenuo je vrlo uspješnu i konstruktivnu suradnju s Obrtničkom komorom Varaždinske županije, posebno na brojnim aktivnostima u promociji obrtničkih zanimanja. Rezultat je vidljiv – povećan je interes djece za obrtnička zanimanja. U srednje škole Varaždinske županije je upisano više djece u obrtnička zanimanja nego u prethodnoj i ranijih godina.

Predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak pozdravio je svoje nove kolegice i kolege majstore i čestitao im na postignuću. U svom obraćanju naglasio je važnost stjecanja  naziva  majstora, u što je potrebno uložiti puno truda ali to donosi  veliko zadovoljstvo i ponos.

„Svi ste vi ovim dokazali i kako postoji interes za vlastitim razvojem, stjecanjem znanja i kompetencija. Štoviše, većina od vas će biti ti koji će sudjelovati u naukovanju, obučavati djecu  za obrtnička zanimanja, unositi u to svoja i novostečena znanja, koja su potrebna njihovoj ali vašoj budućnosti.

Kako je netko lijepo rekao, biti majstor, znači  točno znati  što treba i kako uraditi, ne obazirati se ni na što, što nema veze s tim, brinuti se za uspjeh i ne pomišljati na neuspjeh, ničega se ne plašiti i ništa ne ostavljati slučaju.

Razumljivo je da nakon stjecanja naziva majstora, očekujemo i nove obrte, za koje ćete se odlučiti kad zaželite biti samostalni, „sam svoj gazda.“ Danas možda više nego ikad ranije, imate upravo te mogućnosti, jer obrtnička zanimanja imaju na velikom  tržištu rada svoje mjesto, prioritetna su i sve više su tražena.

Zato, biti majstor, velika je stvar, a biti dobar majstor, znači čast.

Od srca želim svima vama da budete dobri majstori.“

Nakon što su novim majstorima podijeljene njihove zaslužene diplome, podijeljena su i  priznanja zaslužnim obrtnicima za 2018.godinu. To su  priznanja koja dodjeljuje Hrvatska obrtnička komora uspješnim, uglednim i zaslužnim obrtnicima, koji su svojim djelovanjem dali značajan doprinos razvoju obrtništva, a svojim radom doprinijeli unapređenju cehovskog  i strukovnog rada.

Zahvalnice su primili obrtnici Boris Crnković, Josip Rafaj, Branka Sambolek, Mladen Harmicar i Krunoslav Novak . Priznanja su dobili Mirko Huzjak, Ivanka Šafran, Zvonimir Pisačić i Andreja Saiu-Večerić, dok su povelje Komore pripale Heleni Par i Branku Brežnjaku.

Predsjednik je zahvalio i medijima koji prate komorski rad jer time doprinose ne samo promociji obrtništva nego i vrlo važnom  populariziranju obrtničkih zanimanja.

 

Obrtnici_dodjela_diploma-6

1-1-DSC_5836

_ESC9675

Obrtnici_dodjela_diploma-21

Obrtnici_dodjela_diploma-24

Obrtnici_dodjela_diploma-30

_ESC9649

_ESC9645

_ESC9640

Obrtnici_dodjela_diploma-7

Obrtnici_dodjela_diploma-2

Obrtnici_dodjela_diploma-8

Obrtnici_dodjela_diploma-15