Mario Milak novi je stari predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije

Mario Milak novi je stari predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije

Mario Milak dobio je povjerenje za još jedan mandat na čelu Obrtničke komore Varaždinske županije.

U svoj četverogodišnji mandat, od 2018. do 2022. godine, Mario Milak će ući s potpredsjednicima Igorom Šokovićem i Robertom Dukšijem, koji su na konstituirajućoj sjednici Skupštine OKVŽ izabrani na njegov prijedlog, uz obrazloženje da su obojica spremni na maksimalni angažman u funkcioniranju komorskog sustava.

Predsjednik Milak za sljedeće je četiri godine najavio nastavak zalaganja za dobrobit obrtnika, započeto u dosadašnjem mandatu.

U fokusu je obrazovanje budućih obrtnika, bolji status obrtnika u društvu i vraćanje digniteta profesiji.

– Drago mi je što imam priliku nastaviti gdje smo stali. Napravili smo dosta, bilo je to relativno uspješno razdoblje u odnosu na godine prije toga, ali to je ipak tek početak u borbi za primjereni status obrtnika u hrvatskom društvu. Problema je puno i sustavnim ćemo ih radom redom rješavati, Snage i volje imamo, a vjerujem da ćemo uspjeti uvjeriti one koji odlučuju da obrtnici sami znaju što je njihova dobrobit, a koju uz njihovu dobru volju, možemo i ostvariti.

 

 

 

Upravni  odbor čine : Darko Lončar, Boris Botković, Dubravka Petrošanec, Mladen Harmicar, Zvonimir Pisačić, Ljiljana Androić, Boris Kos, Branko Trstenjački i  Nikola Fajfar.

Članovi nadzornog odbora su : Branko Brežnjak, Marija Čolja Posavec i Mirko Huzjak.

 

Članovi Skupštine Obrtničke komore su Josip Antekolović, Ivan Čibarić, Darko Lončar i Nevenka Vincetić iz Udruženja obrtnika Ivanec, Štefan Ljekaj i Tomislav Kovačić –Udruženje Ludbreg, , Dominik Meštrić, Zvonimir Pisačić,i Boris Šafran i  Miroslav Tomiek – Udruženje Novi Marof , Ljiljana Androić, Udruženje ugostitelja i turist. djelatnika Varaždin  te  Jurica Cafuk, Ivan Hohnjec, Boris Kos, Zdenko Marenčić, Monika Petrovečki, Ksenija Plavec Fiket, Biljana Rak, Andrea Saiu Večerić, Igor Šoković i Branko Trstenjački iz Udruženja obrtnika Varaždin.

 

U Skupštini Hrvatske obrtničke komore, interese obrtnika Varaždinske županije zastupat će Boris Kos i Branko Trstenjački.