Mario Milak i župan Čačić potpisali ugovor o stipendiranju budućih kuhara, konobara i radnika u turizmu

Mario Milak i župan Čačić potpisali ugovor o stipendiranju budućih kuhara, konobara i radnika u turizmu

Trideset srednjoškolaca iz Varaždinske županije koji se školuju za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu u ovoj će školskoj godini dobivati stipendije.

Sporazum o stipendijama za učenike deficitarnih zanimanja jutros su potpisali varaždinski župan Radimir Čačić i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije, Mario Milak.

Zajedničko stipendiranje učenika provodi se u sklopu provedbe projekta Ministarstva turizma „Program poticanja i obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu“.

Za stipendiranje učenika osigurano je 150.000 kuna, cifra koju će po pola podijeliti  Varaždinska županija i Ministarstvo turizma, a projekt će na području Varaždinske županije provoditi Obrtnička komora Varaždinske županije.

– Veseli me da se broj učenika koje stipendiramo povećao. Tijekom školske godine 2017./2018 stipendiju je primilo 26 učenika, dok će ove godine stipendiju primiti 30 učenika deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu – rekao je župan Čačić.

Predsjednik OKVŽ, Mario Milak, u ime se Komore od početka svog mandata zalaže za poticanje osmoškolaca na upis obrtničkih zanimanja pa je ovaj ugovor, smatra, veliki korak u ostvarivanju tog cilja.

– Zadovoljni smo što u suradnji s Varaždinskom županijom možemo poduzeti ozbiljne korake za popularizaciju strukovnih škola, a vjerujem da će s novcem od stipendija učenicima biti lakše zadovoljiti njihove potrebe kao mladih bića željnih znanja, ali i svega onoga što što mladi čovjek smatra svakodnevnim životnim potrebama – rekao je Mario Milak.