Konferencija ženskog poduzetništva

Konferencija ženskog poduzetništva

Na netom održanoj  konferenciji „Žene i poduzetništvo u Varaždinskoj županiji“, predstavile su se i tri mlade obrtnice, koje su svojim inspirativnim pričama oduševile prisutne. One su pokazale kako su svojim poduzetničkim duhom i sposobnostima, iskoristile  dodijeljene potpore i pokrenule vlastite poslove.

Tena Kovačić,  vlasnica  uslužnog obrta MANIFESTUS, istakla je kako obrazovanje puno znači, ali najvažnija su iskustva i  primjena stečenog znanja, a potpore velika pomoć u realizaciji ideja. Njezin se obrt bavi vođenjem društvenih mreža, prevoditeljstvom i organizacijom eventa.

Tanja Šincek je nakon desetogodišnjeg iskustva rada u velikoj kompaniji odlučila svoje bogato stečeno znanje pretvoriti u vlastiti biznis. Time namjerava  sva trenutno potrebna znanja za  on-line trgovanje učiniti dostupnim novim poduzetnicima, s obzirom da ono postaje jedno od najpopularnijih načina trgovanja u suvremenim uvjetima.

I Patricia Lacković je odlučila iz zone sigurnosti krenuti u poduzetnički svijet neizvjesnosti. Njezin obrt za edukaciju i savjetovanje Pa3CIA , fokusiran je na putovanja i to ona koje se mogu iskoristiti kao cjeloživotno učenje. Temeljem vlastitih iskustava, razbija mitove o skupim putovanjima, a u obrtu je vođena krilaticom „ ustati, ne odustati“.

Akademiji „Žene i poduzetništvo u Varaždinskoj županiji“ prisustvovao je i v.d. predsjednika Obrtničke komore Varaždinske županije, Igor Šoković. On je na samom početku pozdravio skup, naglasivši  značaj žena u poduzetništvu, njihovu ulogu koja je daleko složenija nego njihovih muških kolega jer su one istovremeno poduzetnice, supruge, majke, kćeri, one koje brinu o obitelji, djeci ili roditeljima.

Ta višeslojna uloga daje za pravo ženi u poduzetništvu da ima posebnu potporu društva.

Tena Kovačić

Tanja Šincek

Patricija Lacković

Igor Šoković, v.d. predsjednika Obrtničke komore Varaždinske županije