Izvanredan uspjeh frizera iz našeg Udruženja na državnom natjecanju!

Izvanredan uspjeh frizera iz našeg Udruženja na državnom natjecanju!

„Majstore ljepote 2024.“ posjetilo više od 300 sudionika – na natjecanjima sudjelovala 33 profesionalca i 89 učenika
Prvi „Majstori ljepote 2024._Dani frizera i kozmetičara HOK-a“ okupili su u protekla tri dana više od 300 predstavnika struke na Zagrebačkom Velesajmu. Održan je zanimljiv panel na temu stanja u struci, predavanja o poticajima za naukovanje te potrebama preventivnih pregleda i uključenja struke u osvještavanje klijenata o njihovoj važnosti. Zahvaljujući suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Andrija Štampar“, posjetiteljice su tijekom događanje mogle besplatno napraviti mamografski pregled.
Subotu su obilježili svjetski poznati stručnjaci i jedan domaći koji je educirao i zabavio sve posjetitelje manifestacije. Naime, svjetski poznati frizer i edukator Farrukh Shamuratov i svjetska prvakinja u kozmetičkoj njezi Pei Wang educirali su okupljene frizere i kozmetičare svaki u svojem jednoiposatnom showu, demonstriravši iznimnu vještinu. Naš Davor Bilman je zahvaljujući Skeneru osobnosti naučio okupljene kako unaprijediti svoju komunikaciju s klijentima.
U sklopu događanja je održano Školsko natjecanje frizerskih škola Hrvatske u kojima je u tri kategorije sudjelovalo 89 učenika iz 26 škola. U kategoriji „Valovita frizura“ zlato, srebro i broncu su odnijeli učenici Obrtničke škole Gojka Matuline iz Zadra, Srednje škole Ivan Švear iz Ivanić-Grada i Srednje škole Dugo Selo, dok su pobjednici u kategoriji „Izbrijavanje do kože“ došli iz zadarske Obrtničke škole Gojka Matuline (zlato), Srednje škole Jure Kaštelan iz Omiša (srebro) i Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića (bronca). Učenici Industrijske obrtničke škole Slatina, Gospodarske škole Čakovac i SSŠ Varaždin odnijeli su prve tri medalje u kategoriji „Romantična vjenčana frizura“.
Na Državnom natjecanju za frizere i kozmetičare sudjelovalo je 33 natjecatelja u devet kategorija iz cijele Hrvatske, o njihovoj vještini odlučivao je jak međunarodni žir sastavljen od sudaca iz Engleske, Crne Gore i Hrvatske, a o pobjednicima u tri kategorije odluku je donio osobno i Farrukh Shamuratov.
Na državnom natjecanju sudjelovale su frizerke, članice našeg Udruženja obrtnika i to:
NEVENKA VINCETIĆ (Predsjednica ceha frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Ivanec) te vlasnica frizerskog salona „NANCY” iz Ivanca , koja je osvojila tri priznanja u različitim kategorijama i to:
2. mjesto u kategoriji „muško šišanje”
2. mjesto u kategoriji „šišanje i frizura na ženskom modelu”
3. mjesto u kategoriji „frizura na dugoj kosi na muškom modelu”
ANDREJA ČIČEK LEPOGLAVEC vlasnica frizerskog studia „V.A.L.” iz Salinovca osvojila je
2. mjesto u kategoriji „upletena frizura”.
DANIJELA ŠOŠTARIĆ vlasnica frizerskog salona „COOL” iz Lepoglave u velikoj konkurenciji osvojila je vrijedno 4. mjesto u kategoriji „valovita kosa i vjenčana romantična frizura.
Zahvaljujemo se i MARINI POFUK koja je iskazala veliko zalaganje kao asistentica svim našim natjecateljicama..
Iskrene čestitke svim dobitnicima priznanja, te zahvalnost na promoviranju struke i obrtništva.