DODIJELJENE „ZLATNE RUKE“

DODIJELJENE „ZLATNE RUKE“

Svečanom akademijom 1. srpnja 2022. godine obilježen je Dan Hrvatske obrtničke komore i 170 godina organiziranog obrtništva u Hrvatskoj. Svečanost je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske.

Najzaslužnijim obrtnicama i obrtnicima dodijeljena su najviša priznanja Hrvatske obrtničke komore: Plaketa „Zlatne ruke i “Statua “Zlatne ruke”, promovirane su nove majstorice i majstori obrta te su dodijeljene nagrade “Šegrt Hlapić” Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja najboljoj strukovnoj školi, najboljem učeniku i najboljem mentoru.

Statua „Zlatne ruke“, po prijedlogu Obrtničke komore Varaždinske županije, dodijeljena je Ivanu Ćibariću, obrtniku iz Ivanca, vlasniku Trgovačko-ugostiteljskog obrta „CHIBO“ koji posluje već 30 godina, trenutno u 8 trgovačkih, te 2 ugostiteljska poslovna prostora, a zapošljava 63 djelatnika.

Obrt je u svom poslovanju unazad 30 godina stekao visoku razinu kvalitete i ponude usluga u trgovini i ugostiteljstvu, stekao veliki broj stalnih kupaca i korisnika usluga, a uvelike doprinosi i strukovnom obrazovanju učenika, tako da svake godine svoju obuku praktičnog dijela nastave za trgovačka zanimanja obavlja desetak učenika.

Vlasnik obrta Ivan Ćibarić, od samog osnivanja obrta aktivno je uključen u rad u tijelima komorskog sustava na svim razinama, a aktivan je i u Savezu udruga malih trgovaca Republike Hrvatske.

Svečanosti je prisustvovao i vršitelj dužnosti predsjednika Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković.