Varaždinska županija na Danu Hrvatske u Grazu

Varaždinska županija na Danu Hrvatske u Grazu

Dana 10. lipnja 2015. godine, predsjednik OKVŽ-e Mario Milak i potpredsjednik OKVŽ-e Boris Kos, sudjelovali su u skopu manifestacije «Dan Hrvatske 2015.» . Manifestacija se održava svake godine u organizaciji Hrvatsko-austrijske trgovinske komore, a pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske, gdje se predstavljaju hrvatske županije, a ove godine domaćin je bila Varaždinska županija.

Na manifestaciji je bilo prisutno preko 200-tinjak gospodarstvenika te predstavnika izvršne vlasti i gospodarskih institucija iz Austrije i Hrvatske. Župan Varaždinske županije Predrag Štromar održao je tom prigodom prezentaciju u kojoj je istaknuo kako je Varaždinska županija jedna od najkonkurentnija u ovom dijelu regije.

Manifestaciji su prisustvovali i predsjednik Hrvatsko-austrijske trgovinske komore Martin Schaller, direktor Gospodarske komore Štajerske Kral Heinz Dernoscheg, ministar pokrajisnke vlade Štajerske za gospodarstvo, Europu i kulturu Christian Buchmann te veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji NJ.E. Gordan Bakota koji je pohvalio Varaždinsku županiju kao područje koje je oduvijek, kako kulturološki, mentalitetom  tako i odnosom prema gospodarstvu pripadala Europi.

{module Graz}