Conpasta - 14. Internacionalni kongres tjesteničarstva i gastronomije

Conpasta - 14. Internacionalni kongres tjesteničarstva i gastronomije

7.studenog 2023. godine u Varaždinu, u Kongresnoj dvorani Hotela „Turist“ održan je 14. Internacionalni kongres tjesteničarstva i gastronomije Conpasta na koji su bili pozivani svi ugostitelji, njihovi zaposlenici i svi oni koji se bave pripremom hrane, a koji se žele upoznati s novim trendovima u pripremi hrane bazirane na tjestenini te se podsjetiti na domaća i strana tradicijska jela u kojima je glavni sastojak tjestenina.

Organizator Kongresa je tvrtka Robinson, novinsko nakladničko poduzeće iz Zagreba, a visoki pokrovitelj Conpaste je Varaždinska županija. Županijski pokrovitelji su Turistička zajednica Varaždinske županije i Obrtnička komora Varaždinske županije.

Zemlja partner je Italija, a jela su pripremali kuhari iz Italije, Japana, Australije, Armenije, Izraela, Brazila, Slovenije i Hrvatske koje su pratili visoki gosti iz zemalja iz kojih dolaze.

Kongres je, također, edukativnog karaktera pa su održana i predavanja tematike vezane za izradu tjestenina, a u pripremu jela uključeni i učenici srednjih strukovnih  škola u vidu natjecanja koja su se održala u praktikumu Gospodarske škole Varaždin.

Na ovogodišnjoj Conpasti predstavili su se i članovi Udruženja ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin  Obrtničke komore Varaždinske županije koji su ponudili posjetiteljima domaća tradicionalna jela od tjestenine.