Ambasadoru naukovanja iz Novog Marofa, Petru Klopotanu dodijeljena oznaka kvalitete "Trademark"

Ambasadoru naukovanja iz Novog Marofa, Petru Klopotanu dodijeljena oznaka kvalitete "Trademark"

Ambasador naukovanja iz Varaždinske županije, marofski obrtnik Petar Klopotan dobitnik je oznake kvalitete za provedbu naukovanja „Trademark“.

Nagradu mu je na završnoj konferenciji projekta Erasmus +Uključite se u EPA4 ,  europska  partnerstva za naukovanje, predao predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Dragutin Ranogajec.

Petar Klopotan, jedan od šest hrvatskih ambasadora naukovanja, vlasnik je obrta Klomont za opremu, montažu i servis plinskih elektrouređaja u Novom Marofu. Tijekom više od 40 godina staža, odškolovao je 40-ak  učenika, a neke od njih je i zaposlio u svojoj radionici.

Projekt Erasmus +Uključite se u EPA4 započeo je prije dvije godine s ciljem promocije naukovanja kroz izgradnju partnerstva među subjektima u strukovnom obrazovanju – komorama, javnim institucijama, školama i poslodavcima, a „Trademark“ je oznaka kvalitete za obrte, mala i srednja poduzeća koja uključuju naukovanje, a osmišljena je i izrađena u sklopu projekta EP4A.

Na konferenciji, kojoj je nazoćio i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije, Mario Milak, predstavljeni su i rezultati provođenja projekta EP4A u partnerskim zamljama : Hrvatskoj, Njemačkoj, Slovačkoj, Srbiji i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak je naglasio kako  „ovaj uspjeh  služi na ponos ne samo obrtu Klomont, nego i  Obrtničkoj komori, ali i  Varaždinskoj  Županiji,  čije  je partnerstvo u strukovnom obrazovanju  sve uspješnije“.