Obavijest za članove HOK-a o objavi Javnog poziva za iskaz interesa za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti Panonske, Sjeverne i Jadranske Hrvatske

Obavijest za članove HOK-a o objavi Javnog poziva za iskaz interesa za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti Panonske, Sjeverne i Jadranske Hrvatske

Kao što smo već prije prenijeli, Hrvatska obrtnička komora u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije poziva sve zainteresirane obrtnike da postanu dio regionalnih lanaca vrijednosti.

Ako obrtnik posluje ili ima podružnicu na području Jadranske, Panonske i Sjeverne Hrvatske, pozivamo ih na odaziv javnim pozivima za iskaz interesa za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti.

Kroz teritorijalno usmjerena ulaganja iz fondova Europske unije cilj je dati podršku zelenoj i digitalnoj tranziciji regionalnih gospodarstava, integrirati nove proizvode i usluge u okviru regionalnih lanaca vrijednosti, razviti tehnologije koje troše manje energije, smanjuju otpad i izbjegavaju zagađenje, te ulagati u ljude i razvoj pametnih vještina potrebnih za tranziciju prema industrijama budućnosti koje će omogućiti održiv, inovativan i otporan rast i razvoj naših regija.

Kako bi im se olakšao taj postupak, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom organizira radionice kojima je cilj omogućiti obrtnicima dobivanje što više informacija o tome koje prilike im pružaju fondovi Europske unije u razdoblju 2021. – 2027.!

Radionice će se održati on-line, po jedna za svaku regiju. Radionica za Sjevernu Hrvatsku, kojoj pripada i Varaždinska županija, održati će se 14.ožujka 2022. godine s početkom u 11.00 sati.

Prezentaciju o Javnim pozivima za iskaz interesa za sudjelovanjem u regionalnim lancima vrijednosti će održati predstavnici Ministarstva, a na samom kraju predviđeno je i vrijeme za raspravu, odnosno pitanja na koja će odgovarati predstavnici Ministarstva.

Obavijest o održavanju radionica možete naći OVDJE

Dnevni red radionice koja će se održati 14. ožjuka 2022. godine (namijenjena obrtnicima koji posluju ili imaju podružnicu na području Koprivničko-križevačke,  Krapinsko-zagorske, Međimurske, Varaždinske i Zagrebačke županije) možete pronaći OVDJE.