14.OBRTNIČKI SAJAM U KARLOVCU

14.OBRTNIČKI SAJAM U KARLOVCU

Predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije, Mario Milak posjetio je 19. rujna 2017. godine, 14. Obrtnički sajam u Karlovcu.

Tradicionalna gospodarska manifestacija, održava se i ove godine na Trgu bana Jelačića u Karlovcu, od 19. do 24. rujna. U sklopu Obrtničkog sajma održao se i 4. sajam ekoloških proizvođača i OPG-a.

Otvorenju 14. Obrtničkog sajma bili su nazočni predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Dragutin Ranogajec, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, Martina Dalić, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić te pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ana Mandac.

Na sajmu se predstavilo oko 80 izlagača, a po prvi puta su se uz obrtnike, trgovačka društva, udruge i OPG-e predstavile i strukovne škole. U srijedu, 20. rujna Ceh građevinara i učenici strukovnih škola predstavili su građevinske materijale i promovirali građevinska zanimanja. Ceh frizera i kozmetičara te Ceh cvjećara predstavili su se u četvrtak, 21.09. kroz pokazne radionice i izrade frizura te reviju frizura. 22. rujna bio je rezerviran za strukovne škole pri čemu su učenici predstavili svoja znanja i vještine kroz radionice i pokazne vježbe te izložili radove specifične za pojedina obrtnička zanimanja.