Županijski obrtnici osvojili visoko treće mjesto na 12. Obrtničkim sportskim igrama na Malom Lošinju

Županijski obrtnici osvojili visoko treće mjesto na 12. Obrtničkim sportskim igrama na Malom Lošinju

Obrtnici Varaždinske županije osvojili su treće mjesto na 12. Obrtničkim sportskim igrama, održanima na Malom Lošinju.

U jakoj konkurenciji obrtnika iz svih hrvatskih županija, obrtnici iz Varaždinske županije pobijedili su u tradicionalno najtežoj i najprestižnijoj disciplini – povlačenju užeta, a osim toga prvaci su bili i u malom nogometu te srebrni i brončani u tenisu.

Zlato u malom nogometu na Obrtničkim igrama dosad su uvijek osvajali Zagrepčani pa je pobijediti ih bilo osobito zadovoljstvo za varaždinske obrtnike.

U varaždinskoj je ekipi, s 20-ak županijskih obrtnika te članova njihove obitelji, umirovljenih obrtnika i dobrovoljnih članova , bio i Mario Milak, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije.

 

– Županijski obrtnici, članovi OKVŽ-a, tradicionalno su jaka konkurencija na Obrtničkim igrama. Igre smo uvijek završavali u prvoj polovici tablice, ali ovo je dosad najbolji rezultat. Ovakvi susreti obrtnicima, osim  sporta i zabave, dobro dođu za međusobni razgovor o stanju u obrtništvu, a nalaze se tu i brojne ideje kako poboljšati status obrtnika u Hrvatskoj. Igre su održane neposredno po završetku kampanje „Odaberi svoju školu“, u kojoj je OKVŽ osobito aktivna u promociji obrtničkih zanimanja učenicima, a što je jedna od naših osnovnih zadaća – rekao je Mario Milak po završetku Obrtničkih igara na Malom Lošinju.