Županijski obrtnici na 11. Obrtničkim sportskim igrama u Malom Lošinju

Županijski obrtnici na 11. Obrtničkim sportskim igrama u Malom Lošinju

Veća grupa obrtnika iz Varaždinske županije, predvođena predsjednikom županijske Obrtničke komore Mariom Milakom otputovala je u  Mali Lošinj na 11. Obrtničke sportske igre.

Na  trodnevnim igrama sudjeluje 650 hrvatskih obrtnika, koji se takmiče u sedam sportskih disciplina –  mali nogomet, tenis, stolni tenis, kuglanje, pikado povlačenje užeta i odbojka na pijesku.

Osim aktivnih obrtnika pravo natjecanja imaju i njihovi umirovljene kolege, zaposlenici komorskog sustava hrvatske obrtničke komore, članovi uže obitelji obrtnika i dobrovoljni članovi HOK-a.

Županijski obrtnici redovni su sudionici igara, a Mario MIlak ovo okupljanje smatra dobrom prilikom da se uz opušteno druženje, porazgovara o svemu aktualnom u domaćem obrtništvu.

– Obrtnici su izašli iz krize, ali sad su se pred nama ispriječili problemi koji mogu uništiti i one koji su ju teškom mukom uspjeli prebroditi. Nema učenika u strukovnim školama, već i danas fali radnika, a uskoro doslovno neće imati tko raditi. Nešto se mora pod hitno poduzeti, a ovakva neformalna druženja uvijek dobro dođu za razmjenu mišljenja i dogovaranja zajedničke platforme za izlazak pred zakonodavce – rekao je Mario Milak.