„Zlatne ruke“ u ruke obrtnika Ivana Hohnjeca

„Zlatne ruke“ u ruke obrtnika Ivana Hohnjeca

Danas su na svečanoj Akademiji povodom Dana Komore održanoj u Zagrebu, podijeljena priznanja koja Hrvatska obrtnička komora dodjeljuje uspješnim, uglednim i časnim obrtnicima za izuzetna poslovna dostignuća.

Najviše priznanje koje Hrvatska obrtnička komora dodjeljuje obrtniku kao priznanje za životno djelo za izniman dugogodišnji doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija, primio je danas Ivan Hohnjec, obrtnik iz Selci Križovljanskih.

Ivan Hohnjec je 1984.godine osnovao obrt za proizvodnju i montažu metalnih predmeta u industriji, a sljedećih godina obrt je licenciran za naukovanja bravara, strojobravara i limara. Tijekom godina u njegovoj su radionici naukovanje prošla 32 učenika. Bogato radno iskustvo vodilo je do osmišljavanja vlastitih proizvoda,inovativnih rješenja i osnivanja obiteljske tvrtke HO – TIMA d.o.o. s  20 zaposlenih.

Od 2006. godine Ivan Hohnjec je aktivan član u komorskom sustavu, u matičnom Udruženju hrvatskih obrtnika Varaždin i Obrtničkoj komori Varaždinske županije, prema čijem je prijedlogu kandidiran i dobio zasluženo priznanje.

Na velikoj svečanosti upriličenoj povodom Dana Komore, uz dobitnika najvišeg priznanja, Statue zlatne ruke s poveljom, koje je uručeno Ivanu  Hohnjec, bili su s neskrivenim ponosom i zadovoljstvom,  predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak i Udruženja obrtnika Varaždin, Boris Kos. S razlogom, jer se tako visoko priznanje dodjeljuje tek petorici obrtnika ili obrtnica u Hrvatskoj, a ovo je došlo u prave ruke.

 

IMG-ddaece1f137a3dcb21c93398e197cdda-V  IMG-681074fdb3835bb24eee8b3acce94739-V