Završile 16. Obrtničke sportske igre

Završile 16. Obrtničke sportske igre

Gotovo 1000 obrtnica i obrtnika iz svih krajeva Hrvatske prisustvovalo je ovogodišnjim 16. Obrtničkim sportskim igrama (OSI) u Malom Lošinju, od 9. do 12. svibnja 2024. godine, gdje su pokazali svoje sportsko umijeće.

12 komora jedinstvenog komorskog sustava se natjecalo u osam sportskih disciplina.  Među njima su bili i sudionici iz Varaždinske županije koji su osvojili zlato u potezanju konopa dok su u ostalim sportovima bili slabije sreće. U ukupnom plasmanu zauzeli su 7. mjesto.

Trofej Fair Play 16. Obrtničkih sportskih igara dodijeljen je članicama i članovima Obrtničke komore Međimurske županije. Iako nisu imali ekipne predstavnike, slagali su ekipe kao pojedinci i sudjelovali u natjecanjima te pokazali volju, želju i srčanost.

Svečano zatvaranje 16. Obrtničkih sportskih igara i dodjela zasluženih nagrada održano je u centru Grada Malog Lošinja, a ovogodišnje okupljanje stotina obrtnika zabilježeno je zajedničkom fotografijom iz zraka.

“Drage kolegice i kolege obrtnici, čestitam vam na svemu što ste pokazali na sportskim terenima u ova dva dana – nije manjkalo srčanosti, natjecateljskog duha i dobre i poštene sportske borbe. Čestitam nam svima i zato što smo se odazvali u ovako velikom broju, nikad većem – obrtništvo je uvijek bilo simbol zajedništva, to se pokazalo i na ovim našim 16. Obrtničkim igrama. Sve smo jači i brojniji, a zajedno možemo sve! Ponosan sam što predstavljam naše obrtništvo i velika mi je čast i zadovoljstvo biti vašim predsjednikom – i ova dva dana na sportskim terenima i svakoga dana na drugim terenima na kojima vodimo druge bitke. Živjelo nam hrvatsko obrtništvo!”, poručio je okupljenim obrtnicama i obrtnicima na svečanosti zatvaranja 16. Igara predsjednik HOK-a Dalibor Kratohvil.