Završene 15. Obrtničke sportske igre

Završene 15. Obrtničke sportske igre

U Malom Lošinju od 11. do 14. svibnja 2023. godine održane su jubilarne 15. Obrtničke sportske igre (OSI) na kojima je sudjelovalo više od 850 obrtnica i obrtnika iz svih dijelova Hrvatske.

Domaćin 15. OSI-a bila je Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, a suorganizator Dubrovnik Sun d.o.o., dok su sponzori Igara bili Hrvatski Telekom i Tokić d.o.o.

Sudionici su se natjecali u devet sportskih disciplina i to kuglanje, tenis, stolni tenis, nogomet, odbojka, potezanje užeta, pikado, boćanje i kros.

Ukupno jedanaest komora osvojilo je medalje.

Sudionici 15. OSI iz Varaždinske županije osvojili su zlato u potezanju konopa pa je tako Obrtnička komora Varaždinske županije u ukupnom plasmanu završila na 5. mjestu.

Sudionici koji su se ovjenčali zlatom u potezanju konopa su Srećko Grabrovec, Darko Vincetić, Kristijan Banić, Karmenka Cepanec, Natalia Grabrovec, Dragutin Marenčić, Stjepan Vidaček, Zdenko Marenčić i Jadranka Behin.

Ono što je, ipak, ostavilo najupečtljiviji dojam na 15. Obrtničkim sportskim igrama je zajedništvo obrtnika i druženje koje će svi sudionici dugo pamtiti.