Varaždinska županija bogatija za 13 novih majstora

Varaždinska županija bogatija za 13 novih majstora

U Obrtničkoj komori Varaždinske županije 24. srpnja 2015. godine, održana je svečana podjela majstorskih diploma za majstore koji su majstorski ispit položili u proljetnom roku 2015. godine. Tako su  trinaestorici  majstora uručene diplome za pet različitih zanimanja. Diplome su primila četiri kuhara, četiri kozmetičara, dva frizera, dva autoservisera te jedan zidar.

Diplome su novim majstorima uručili predsjednik Komore Mario Milak i potpredsjednik Komore Boris Kos. U prigodnom govoru predsjednik je čestitao „novim“ majstorima na stečenom zvanju jer je majstorski ispit najviše priznanje u obrtništvu a diploma je najveće priznanje za obrtničko zanimanje. Majstorskim zvanjem „novi“ majstori su ušli u elitu obrtništva, ali su i dobili obavezu da svoja znanja i stručnost prenose na mlade naraštaje.

Zvanje majstor je temelj za vođenje obrta a ujedno je titula majstora jamstvo korisnicima usluga da će im potrebnu uslugu pružiti stručna i kompetentna osoba. Varaždinska županije ima dugogodišnju tradiciju razvoja obrtništva što je značajno za cjelokupno gospodarstvo. Od početka polaganja majstorskih ispita 1996. godine pa do danas u Obrtničkoj komori Varaždinske županije  majstorsko zvanje steklo je ukupno  717 majstora.