U Obrtničkoj komori Varaždinske županije održan sastanak s predstavnicima Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika

U Obrtničkoj komori Varaždinske županije održan sastanak s predstavnicima Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika

U Obrtničkoj komori Varaždinske županije u srijedu, 26. travnja, održan je sastanak čelnih ljudi Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore Varaždinske županije s predstavnicima Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika na kojoj je razgovarano  o nizu problema s kojima su već godinama suočeni naši cestovni prijevoznici ali i o inicijativama za njihovo rješavanje.

Obrtnička komora Varaždinske županije želi biti uključiva, jer isti ili slični problemi zapravo muče sve obrtnike, bez obzira na djelatnost kojom se bave. Dijelimo iste probleme, stoga ih moramo rješavati kroz zajednički nastup prema ministarstvima i drugim državnim institucijama. Samo zajedničkim aktivnostima biti ćemo u prilici napraviti pomake na dobrobit naših obrtnika – istaknuo je na sastanku Igor Šoković, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije.

Predstavnici Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika ovom su prigodom iznijeli niz problema s kojima su već godinama suočeni naši cestovni prijevoznici.

-Još prije sedam godina, kada smo osnovali Udrugu hrvatskih cestovnih prijevoznika, potpisali smo deklaraciju s Hrvatskom gospodarskom komorom te s Hrvatskom obrtničkom komorom o zajedničkom nastupanje prema institucijama koje su bitne za održivo poslovanje u gospodarskoj djelatnosti prijevoza. No, zbog političkih odluka ta deklaracija nije saživjela i nije donijela rezultate. S novim vodstvom Županijske obrtničke komore želimo obnoviti suradnju, jer svi imamo isti cilj a to je održivo poslovanje hrvatskih obrtnika među kojima su i cestovni prijevoznici – naglasio je Dragutin Kranjčec, predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika.

Na sastanku su predstavnici prijevoznika posebno naglasili probleme vezane uz rast troškova prijevoza, pritisak naručitelja prijevoza za smanjenjem cijene prijevoza, problem radne snage te subvencije i režim teretnog prometa na hrvatskim prometnicama i graničnim prijelazima sa susjednom Slovenijom.

-I na sastanku sa županom Anđelkom Stričakom, na kojem smo konstruktivno razgovarali o stanju obrtništva u ovoj županiji, potrebama na tržištu rada i obrazovanju za obrtnička zanimanja, i na ovom, s predstavnicima naših cestovnih prijevoznika, istaknuti su isti ili slični problemi koji muče naše obrtnike. Novo vodstvo Hrvatske obrtničke komore nastoji ove probleme rješavati kroz ovakve sastanke, na kojima artikuliramo probleme i na kojima zajednički nastojimo pronaći rješenja. Samo kroz zajednički nastup, udruženim snagama,  moći ćemo lakše i brže riješiti probleme koji sputavaju rad obrtnika – poručio je na sastanku Dalibor Kratohvil, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.

Na sastanku u Obrtničkoj komori Varaždinske županije, na kojem su bili i Branko Trstenjački, dopredsjednik Udruge,  Emilija Ivetić, direktorica razvoja poslovanja Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika, te Adolf Cvanciger, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore, Ivan Miličić, predsjednik Ceha prijevoznika Hrvatske obrtničke komore, Boris Kos, potpredsjednik Županijske obrtničke komore i Boris Botković, predsjednik Ceha prijevoznika Obrtničke komore Varaždinske županije, posebno je istaknuta i važnost obrazovanja za obrtnička zanimanja, pa je posebno pohvaljeno osnivanje Centra izvrsnosti za vozače u Varaždinskoj županiji.