U OBRTNIČKOJ KOMORI NOVI DOGOVOR ZA POSLOVNU SURADNJU

U OBRTNIČKOJ KOMORI NOVI DOGOVOR ZA POSLOVNU SURADNJU

U Obrtničkoj komori Varaždinske županije održan je još jedan radni sastanak koji bi trebao rezultirati novom suradnjom u interesu obrtnika.  Predsjednik  Obrtničke komore Mario Milak primio je u radni posjet gospođu Anicu Puškadija, u funkciji Tajnika Autokluba „Varaždin“ i Zorana Kalauza izvršnog direktora tvrtke Tahograf d.o.o iz Svete Nedjelje .

Predložena je poslovna suradnja namijenjena u prvom dijelu prijevoznicima u međunarodnom prometu. Njih naime, prema riječima gospodina Kalauza,  u sljedećih 5 godina očekuju velike promjene u primjeni europskih propisa, s kojima će se morati uskladiti, prvenstveno  vezano uz ugradnje tahografa novih generacija. Te promjene nose i značajne financijske obveze, pa su pravovremena  priprema i dobra informiranost od bitne važnosti za  prijevoznike.

Stoga je dogovoreno da će se za sve zainteresirane  održati predavanje i prezentacija polovicom mjeseca studenog 2021. godine.

U dogovaranu suradnju  u drugom dijelu uključit će se  i Autoklub „Varaždin“, koji će po riječima gđe Puškadija ponuditi niz pogodnosti za obrtnike, uz već postojeće koje koriste članovi HAK-a

Posebno zanimljiva može biti pogodnost u Stanici za tehnički pregled vozila, kojom se ugovoreno može ostvariti odgoda plaćanja a  racionaliziranim postupkom uštedjeti vrijeme koje je obrtniku dragocjeno.

Korištenjem servisnih radionica ugovaraju se u  financijskom smislu  povoljnije usluge i materijali, a novost je i mogućnost  korištenja Rent- a -Car-a.

Više o svim pogodnostima i uvjetima kako ih ostvariti bit će riječi na planiranom skupu.

Izrazivši zadovoljstvo dogovorenim, predsjednik Milak je istaknuo da je svaka suradnja koja donosi korist obrtnicima, uvijek dobrodošla, bilo da se radi o dostupnosti aktualnih informacija, materijalnim uštedama ili pak racionalnom korištenju vremena.

Točan termin održavanja skupa bit će naknadno dogovoren i objavljen.