Svečani prijem i podjela majstorskih diploma

Svečani prijem i podjela majstorskih diploma

Dana 30.12.2016.g. u prostorijama obrtničke komore Varaždinske županije održan je svečani prijem i podjela majstorskih diploma, povelja, priznanja i zahvalnica obrtnicima za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih instituacija.

Obrtnike je pozdravio predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije, g. Mario Milak, te pritom naglasio: „Danas promoviramo nove majstore – obrtnike, vas 20, od čega je 8 kuhara, 4 frizera, 2 automehaničara, 2 stolara i po jedan kozmetičar, mesar, natkonobar i zidar. Povelje, Priznanja i Zahvalnice koje dodjeljujemo u ime Hrvatske obrtničke komore visoko su priznanje našim obrtnicima za njihov doprinos gospodarskom i društvenom razvoju u proteklom razdoblju.

Iza nas je dosita jedno teško razdoblje u koje je izgubljen dobar dio obrta, ali su opstalin uporni, marljivi, snalažljivi, hrabri i svojem pozivu posvećeni obrtnici.“

Povelje za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija primili su: Mladen Kovačić, Ivan Ćibarić, Vjekoslav Jakopčin, Branko Trstenjački i Jadranka Behin. Priznanja za izniman doprinos poticanju i unapređivanju rada obrtničkih asocijacija primili su: Boris Šafran, Robert Dukši, Danijela Crnčec, Marica Nemet i Ivica Kišak. Zahvalnice za izniman doprinos poticanju i unapređivanju rada obrtničkih asocijacija primili su: Slavko Vuradin, Zlatko Brunčić, Ivan Tkalčić i Miroslav Tomiek.

Nakon podijeljenih Diploma, Povelja, Priznanja i Zahvalnica, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije naglasio je kako su ovi majstori i obrtnici uzor mladima i nada za razvoj obrtništva.