Stožer civilne zaštite RH - Odluka o nužnim mjerama za okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika

Stožer civilne zaštite RH - Odluka o nužnim mjerama za okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika

Stožer civilne zaštite RH 10. srpnja 2020. donio je odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojim aje prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašenja epidemije bolesti COVID-19.

Navedenom Odlukom uvode se nužne mjere koje moraju ispuniti organizatori svih okupljanja s više od sto osoba. Organizatori koji na okupljanju očekuju više od sto sudionika obvezni su Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranog početka okupljanja.

Organizatori koji su okupljanje prijavili sukladno Zakonu o javnom okupljanju nisu dužni dostavljati ovu obavijest. Također, svi organizatori okupljanja s više od sto sudionika obvezni su voditi pisanu evidenciju sudionika, kako bi se u slučaju da se ustanovi da je netko od sudionika bio zaražen virusom SARS – CoV-2, što efikasnije moglo spriječiti širenje bolesti.
Kontrolu provođenja Odluke, kao i pridržavanja preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodit će timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika.

Odluku o organizaciji okupljanja možete preuzeti ovdje, a popis županijskih centara i pripadajućih email adresa dostupan je ovdje.